Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Δεκαοκτώ μήνες φυλακή στη Δήμητρα Λιάνη

Φυλάκιση 18 μηνών επέβαλλε το Ε Τριμελές Πλημμελειοδικείο στη Δήμητρα Λιάνη, για χρέη προς το δημόσιο, που ξεπερνούν τις 180.000 ευρω.
Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, καθώς δεν έχει καταβάλλει ούτε ένα ευρω, για χρέη προς την εφορία, ΕΝΦΙΑ κλπ, που εκκρεμούν από το 2014, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε αυστηρότερη ποινή, για τη χήρα Παπανδρέου και συγκεκριμένα 2 χρόνια.
Μετά την καταδίκη της η κ. Λιάνη έκανε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη, ενω η ποινή της ανεστάλη επί τριετία.
 Σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο, η οφειλή δεν έχει μπει σε ρύθμιση ούτε έχει εξοφληθεί μέρος της από το 2014.
Η συνήγορος της κ. Αγγελίδη εξήγησε στις "Δικογραφίες" ότι, η Δήμητρα Λιάνη ελπίζει ότι, θα πουλήσει ένα ακόμη ακίνητο της, το προσεχές διάστημα, προκειμένου με τα χρήματα χρήματα, που θα λάβει, να αποπληρωθεί η οφειλή.
«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος της κ.  Λιάνη.
Πάντως, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, ακόμα και όταν η δικηγόρος επεσήμανε πως υπήρχε και δεύτερη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.
Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι οικονομικές υποθέσεις της πρώην «πρώτης κυρίας» απασχόλησαν την ελληνική Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με όσα είπε η συνήγορος της και στο παρελθόν είχε οφειλές προς το δημόσιο και τις εξόφλησε πουλώντας μία από τις μεζονέτες, που κτίστηκαν στη θέση της περίφημης "βίλλας της Εκάλης".
Η κ. Λιανη χρώσταγε και τότε χιλιάδες ευρώ σε τράπεζα, εφορία, αλλά και στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδας (ΧΕΝ), ενώ το 2015, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι οφειλές ανέρχονταν στα 440.000 ευρώ, εκ των οποίων 51.050,40 ευρώ αφορούσαν στην Εφορία Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη ΧΕΝ, από την οποία μίσθωνε ακίνητο στην Εκάλη.
«Την βρήκε η οικονομική κρίση και δεν είχε χρήματα ούτε να μετακομίσει, ούτε να τα επισκευάσει...» είχε καταθέσει φίλος της σε δικαστήριο, όπου συζητήθηκε αγωγή της ΧΕΝ για φθορές στη μεζονέτα, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα  "τζαμπατζού".