Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Εισαγγελέας: Αθώος για βιασμό κατ΄εξακολούθηση, ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η αγόρευση της Εισαγγελέα

Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη, για δύο απόπειρες βιασμού πρότεινε η Εισαγγελέας του ΜΟΔ κ. Στόγια, ενώ ζήτησε την απαλλαγή του ηθοποιού για βιασμό κατ΄εξακολούθηση της πρώτης καταγγέλουσας.

Ολοκληρώνοντας την απολογία της η Εισαγγελέας είπε, για την απόπειρα βιασμού της δεύτερης καταγγέλουσας:

«Η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος.

Kαι συμπλήρωσε η εισαγγελέας:

«Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της».

Στη συνέχεια της αγόρευσης της η κ. Στόγια αναφέρθηκε στον ισχυρισμό των συνηγόρων υπεράσπισης ότι, η δεύτερη καταγγέλλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο.

«Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του Mega;» διερωτήθη η εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Για την απόπειρα βιασμού της τρίτης καταγγέλουσας, που φέρεται ότι, έγινε το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιου στο Παλαιό Ψυχικό. η εισαγγελέας τόνισε:

«Η καταγγέλλουσα, όπως είπε στην κατάθεση της, είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του, που ήταν να του κάνει πεολειχία. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. ‘Είναι εκείνη η στιγμή που λες πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκίμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου’ μάς κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό».