Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

"Μετά την πίτα, θυμήθηκαν τον Κουφοντίνα"?


"Βράζει" η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την πρωτοφανή απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ, να διαγραφεί δύο χρόνια μετά από την ιστοσελίδα της Ενωσης, το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει το προηγούμενο προεδρείο της, με πρόεδρο τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, όπου προέτρεπε την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της σχετικά με τον τότε απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Κι αυτό, αφού είχε προηγηθεί ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις, για τη συμμετοχή της Προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη σε κοπή πίτας γνωστού Δικαστικού Επιμελητή, όπου μάλιστα βραβεύτηκε Ανώτατη Δικαστής, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Παπαγγελόπουλου Τουλουπάκη.

Δεν είναι λίγοι μέσα στο δικαστικό Σώμα εκείνοι, που τάσσονται με την άποψη της μειοψηφίας της ΕνΔΕ, η οποία θεωρεί τη διαγραφή του δελτίου Τύπου, για τον Κουφοντίνα ως "προσπάθεια, να αλλάξει η ατζέντα και να ξεχαστεί ο θόρυβος, που προκλήθηκε με τη συμμετοχή της κ. Στενιώτη, με τη θεσμική της μάλιστα ιδιότητα, στην κοπή πίτας του γραφείου Δικαστικού επιμελητή, σε γνωστό εστιατόριο".

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας και πρώην Πρόεδρος της Ενωσης, εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης, χαρακτήρισε ως "Πρακτικές ναζισμού από τη Στενιώτη και ΣΙΑ", την απόφαση να διαγραφεί η προ διετίας ανακοίνωση της Ενωσης, γιά τον Κουφοντίνα, κάνοντας λόγο για “χασάπηδες της ιστορίας”!

Σε δήλωση του αναφέρει:

"Οι χασάπηδες της ιστορίας

Διαβάζουμε στο σημείο 9 της ανακοίνωσης "Η οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και από την ιστορία της του δελτίου Τύπου...."
Είναι φρικιαστικό αυτό που γίνεται. Μια οριστική ρήξη με την δημοκρατία και την ανοχή στην αντίθετη άποψη. Πρακτικές ναζισμού από την Στενιώτη και ΣΊΑ.

Στην προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και να ξεχαστεί το σκάνδαλο της διαπλοκής της με το γραφείο του Δικαστικού επιμελητή, αποφάσισαν να διαγράψουν δελτίο Τύπου της Ένωσης, που είχε εκδοθεί πριν 2 χρόνια. Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος με τις απόψεις του αιρετού οργάνου του, δεν παύουν όλα αυτά να αποτελούν την ιστορία μας.
Μία ιστορία αντιθέσεων, διαφορετικών απόψεων και οπτικής από συναδέλφους, που έχουν εκλεγεί και εκλέγονται για χρόνια στο αντιπροσωπευτικό μας όργανο από εκατοντάδες συναδέλφους.

Οι χασάπηδες της ιστορίας της Ένωσης δεν ανέχονται καμία άλλη γνώμη.

Διαγραφουν ότι δεν τους αρέσει. Τις 250 υπογραφές που είχαν συγκεντρώσει τις έκαναν σήμερα 700!! Επικαλούνται την πλειοψηφία, που έχουν αυτή τη στιγμή και μακελευουν όποιον τολμάει να αποκαλύπτει την βρώμικη δράση της προέδρου τους. Ή σιωπας ή σε διαγράφω!

Ας φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε αναλογικά να γίνει, εάν λέγαμε κι εμείς ότι, την στιγμή που θα μας εμπιστευτούν οι συνάδελφοι την πλειοψηφία του ΔΣ, δεσμευόμαστε να διαγράψουμε από την σελίδα της Ένωσης και την ιστορία της όλες τις ανακοινώσεις, που φέρουν την υπογραφή Στενιώτη, διότι αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου που πρόσφατα αποκαλύφθηκε.

Η διαγραφή των αντιθέτων θέσεων δεν φανερώνει υπεροχή αλλά αδυναμία. Αδυναμία να αναμετρηθεί κάποιος με την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι να πάρουμε οριστικές απαντήσει στα ερωτήματα που θέσαμε και μένουν εκκρεμή".

Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση, στην οποία δεν έγινε δεκτή η πρόταση μομφής, που είχε υποβληθεί από τη μειοψηφία Σεβαστίδη κατά της Προέδρου Μαργαρίτας Στενιώτη, σε ανακοίνωση της η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕνΔΕ, ανέφερε πως αποφασίστηκε ομόφωνα:

“..η ανάκληση και οριστική διαγραφή από την ιστοσελίδα της Ένωσης και την ιστορία αυτής του δελτίου τύπου με τον τίτλο: «για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα», που εκδόθηκε πριν δύο χρόνια (24-2-2021) από το τότε γραφείο τύπου, αποτελούμενο από τον Χριστόφορο Σεβαστίδη, τον Χαράλαμπο Σεβαστίδη και την Ευθαλία Κώστα, σε ένδειξη και ως πράξη σεβασμού στις Δημοκρατικές Αρχές και με δεδομένο, ότι πάντα η Ένωση αγωνιζόταν για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία εντός των πλαισίων του Συντάγματος.

Η ανάκληση αποτελεί χρέος του νυν Προεδρείου, καθότι η έκδοσή του είχε σαν αποτέλεσμα τη διαγραφή από την Ένωση πολλών συναδέλφων, ενώ ακόμη περισσότεροι (πάνω από 700) υπέγραψαν έγγραφα διαμαρτυρίας για τη στήριξη των άνω συναδέλφων στον καταδικασθέντα τρομοκράτη ενώ οι υγειονομικές συνθήκες του κορονοϊού εμπόδισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης προς ανάκληση αυτού, όπως ήταν η βούληση του Δικαστικού Σώματος”.