Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Πλήρως απαλλακτική, γιά Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου

Πλήρως απαλλακτική είναι η πρόταση της Εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου, Όλγας Σμυρλή και γιά το δεύτερο σκέλος του κατηγορητηρίου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για παράβαση καθήκοντος, που αφορά τις καταγγελίες ότι, ασκούσε πιέσεις κατά των Εισαγγελέων Ελένης Ράικου, Παναγιώτη Αθανασίου και Γεωργίας Τσατάνη..
 
Νωρίτερα "αβάσιμες" χαρακτήρισε η Εισαγγελέας τις καταγγελίες της Εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου, κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες της ασκούσε πίεση, για να στείλει τη δικογραφία της Novartis στη Βουλή.

Στην αγόρευση της, για το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου, που αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο και συγκεκριμένα ότι, ασκούσε πιέσεις στους Εισαγγελείς Ράικου - Παπαγγελόπουλο - Τσατάνη, η κ. Σμυρλή τόνισε:

"Αυτή η συμπεριφορά της Ράικου είναι εκτροπή"!

Kαι συνέχισε η Εισαγγελέας:

"Δεν ευσταθεί η κατηγορία ότι, δέχτηκε πιέσεις από τον Παπαγγελόπουλου, για να κατασκευάσει μάρτυρες. Το είπε η ίδια εδω στο δικαστήριο, συναισθανόμενη το βάρος των όσων είπε στη Βουλή. Η Eισαγγελέας Ράικου καταθέτει πράγματα, που δεν ελέχθησαν ποτέ από τον κατηγορούμενο Παπαγγελόπουλο και στη συνέχεια τα αναφέρει σαν δικές της εκτιμήσεις, επειδή συναισθάνθηκε τι έκανε. Δηλαδή ότι, έτσι το εξέλαβε πως ο Παπαγγελόπουλος της είπε να κατασκευάσει μάρτυρες, Αυτά είναι ανεπίτρεπτα και αντιδικονομικά πράγματα πραγματα, για εισαγγελέα. Αποδομειται η κατηγορία κατά Παπαγγελόπουλου, από την ίδια τη Ράικου. Αυτή η συμπεριφορά της Ράικου είναι εκτροπή.
Αβάσιμο και υπηρεσιακά αθέμιτο να αποδίδει ευθύνες στον Παπαγγελόπουλο, για τα πειθαρχικά προβλήματα, που είχε".

Ενώ συμπλήρωσε η Εισαγγελέας:

"Δεν κατέθεσε ως εισαγγελέας η κ. Ράικου,αλλά ως απλή μάρτυρας".

Σε λίγο τα υπόλοιπα..