Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Νίκος Κοκλώνης: Από βασιλιάς της τηλεόρασης, ελεγχόμενος γιά απάτη και μαύρο χρήμα!

Ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων αναμένεται, να προκαλέσει η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του γνωστού τηλεαστέρα Νίκου Κοκλώνη, από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος διαπίστωσε στοιχεία διάπραξης κακουργημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του τηλεοπτικού παραγωγού, όπως αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" και το iEdiseis.

Ο ίδιος ο Νίκος Κοκλώνης, με δήλωση του αρνήθηκε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της εμπλοκής του υπουργείου Ανάπτυξης για επιχορήγηση της εταιρείας «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του Νίκου Κοκλώνη.

Tο πόρισμα του ε.τ Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ωστόσο είναι καταπέλτης, καθώς διαπιστώνει στοιχεία, που μεταξύ άλλων, εμφανίζουν τον διάσημο τηλεπαραγωγό ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, που ξέπλενε "μαύρο χρήμα!

Στις 80 σελίδες του πορίσματος του ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος φέρεται να διαπιστώνει στοιχεία διάπραξης σοβαρών αδικημάτων από το Νίκο Κοκλώνη, όπως απάτη σε βάρος του Δημοσιου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσωπων αγνωστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, που παραπέμπουν σε πρόσωπα και χρήματα της Μαφίας!

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του Νίκου Κοκλώνη, μεταξύ των οποίων και Αλβανος, που κατηγορείται γιά εμπόριο ναρκωτικών, που βρίσκεται προφυλακισμένος, καθώς επίσης και δικηγόρος.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα Βουρλιώτη, φέρονται να εμπλέκονται επίσης οι εκπρόσωποι 15 εταιριών, που είχε συστήσει ο Νίκος Κοκλώνης σε χώρες της Ευρώπης, μέσω των οποίων φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με ποσά 22 εκατομυρίων ευρω!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επρόκειτο να του δοθεί από το Δημοσιο και το αρμόδιο Υπουργείο και οικονομική ενίσχυση περίπου 10 εκατομυριων ευρω, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχης Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, πρόλαβε στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο παραγωγός φέρεται να είχε συστήσει τις εικονικές εταιρίες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την Αρχή- ξέπλενε στην Ελλάδα. Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διερεύνηση των σοβαρότατων αδικημάτων, που έχει εντοπίσει ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ώστε στη συνέχεια, εάν προκύψουν στοιχεία, να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Προς διευκρίνιση: Οι "Δικογραφίες" παρά το ότι, αποκάλυψαν το πόρισμα Βουρλιώτη, γιά τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Νίκου Κοκλώνη, γιά λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σεβόμενες το τεκμήριο αθωώτητας δεν δημοσίευσαν το όνομα του. Το έκαναν μόνον, όταν ο ίδιος ο τηλεαστέρας με ανακοίνωση του, μίλησε γι' αυτό.