Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Στις 28 Μαρτίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου


Διακόπηκε γιά τις 28 Μαρτίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να ενημερωθεί η νέα συνήγορος του Κατερίνα Μαυροειδή, για το ψηφιακό υλικό της δικογραφίας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας δεν έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου, να δοθεί αναβολή στη δίκη, κάνοντας δεκτή την άποψη του εισαγγελέα της έδρας, που ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του πιλότου, σχολιάζοντας πως «είναι κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτων υποθέσεων».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε ότι, «δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να δοθεί χρόνος στη συνήγορο να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών».

Η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν και για τη θανάτωση του σκύλου της, θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου, ενώ το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση τεσσάρων ενόρκων, που μαζί με τους τρεις τακτικούς δικαστές, θα συγκροτήσουν το δικαστήριο, που θα δικάσει τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών.