Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ελεύθερος με 8 χρόνια κάθειρξης ο Πέτρος Φιλιππίδης, για δύο απόπειρες βιασμού


Ελεύθερος αφέθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης, μέχρι να γίνει σε δεύτερο βαθμό η δίκη του,  γιά τις δύο απόπειρες βιασμού, γιά τις οποίες του επεβλήθη κάθειρξη 8 ετών.

Το δικαστήριο του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους  ης απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 

Νωρίτερα η Εισαγγελέας κ.  Στόγια είπε:

«Προκύπτει σαφώς ότι είναι μονόδρομος για το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ο κατηγορούμενος, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προετοιμάσει τη φυγή του» 

Σχετικά με τον κίνδυνο να τελέσει νέες πράξεις, η Eισαγγελέας συμπλήρωσε:  "Eπειτα από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων. O κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις».