Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Σεβαστίδης κατά Στενιώτη: "Τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης στην πρόεδρο της Ένωσης"!


"Αμήχανη στήριξη" χαρακτηρίζουν τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τη στάση των μελών της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ, απέναντι στην Πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη, μετά τις αποκαλύψεις, για τη συμμετοχή της σε κοπή πίττας γνωστού δικαστικού επιμελητή, όπου βραβεύτηκε και Ανώτατη Δικαστής, μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη.

Τα μέλη της ομάδας του πρώην Προέδρου της ΕνΔΕ Χριστόφορου Σεβαστίδη, που είχαν υποβάλλει πρότασης μομφής σε βάρος της κ. Στενιώτη, η οποία δεν πέρασε, σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΔΣ, τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης στην πρόεδρο της Ένωσης. Η επιμονή της να διατηρήσει την θέση που κατέχει υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του συλλογικού μας οργάνου".

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Αμήχανη στήριξη της πλειοψηφίας του ΔΣ μετά τις αποκαλύψεις για την δράση της προέδρου Μ. Στενιώτη

Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2023

Στο χθεσινό ΔΣ η ομάδα μας ζήτησε να αναβληθούν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, λόγω του κατεπείγοντος της συζήτησης της πρότασης μομφής που υποβάλαμε σε βάρος της προέδρου του ΔΣ. Μ. Στενιώτη.

Ζητήσαμε από την πρόεδρο να παραιτηθεί λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της και να απαντήσει στα ερωτήματα που της θέσαμε γραπτά από 17 Φεβρουαρίου 2023. Αρνήθηκε να απαντήσει και περιορίστηκε να παραπέμψει στην χθεσινή της ανάρτηση η οποία επί της ουσίας δεν λέει τίποτα. Στη συνέχεια ζητήσαμε από την Μ. Στενιώτη να παραιτηθεί από την θέση της και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο Αντιπρόεδρος Χ. Νάστας ή η Γενική Γραμματέας, Ε. Κώνστα. Η πρόεδρος του ΔΣ αρνήθηκε να παραιτηθεί και στην πρόταση μομφής που θέσαμε σε ψηφοφορία τα μέλη του προεδρείου την απέρριψαν για τυπικούς λόγους διότι δεν υπήρχε ο αριθμός των 10 μελών που απαιτεί το καταστατικό. Απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν επί της ουσίας αν και θα μπορούσαν να συνυπογράψουν το αίτημα μας ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 10 υπογραφών. Τέλος ζητήσαμε να απαντήσουν τα μέλη του προεδρείου εάν γνώριζαν τις δραστηριότητες της Μ. Στενιώτη που προσβάλουν το κύρος του θεσμού που υπηρετεί. Εκτός από την Ε. Κώνστα και τον Χ. Ναστα που απάντησαν ότι δεν γνώριζαν, οι λοιποί αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΔΣ, τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα εμπιστοσύνης στην πρόεδρο της Ένωσης. Η επιμονή της να διατηρήσει την θέση που κατέχει υποβαθμίζει το κύρος και την αξιοπιστία του συλλογικού μας οργάνου".