Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Αρνήθηκε τις κατηγορίες, για ασέλγεια σε ανήλικους ο ο Πατέρας Αντώνιος

Αρνήθηκε πλήρως ο Πατέρας Αντώνιος τις κατηγορίες, για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων αγοριών, που ήταν τρόφιμοι της Δομής της Κιβωτού.

Στο 100σέλιδο υπόμνημα του, με το οποίο έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις στις Εισαγγελείς Ανηλίκων, χαρακτηρίζει: “Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες” τις καταγγελίες δύο πρώην τροφίμων, οι καταγγελίες, ενώ κάνει λόγο για αόριστα “κατηγορητήρια” και “μεθοδευμένη δράση” του 19χρονου που τον κατήγγειλε πρώτος.

Στο υπόμνημα, που κατέθεσαν στην Εισαγγελία οι τρεις συνήγοροι του. Ο Πατερας Αντώνιος αναφέρεται σε ξυλοδαρμούς παιδιών που τοποθετήθηκαν υπέρ του, ενώ μιλάει "για προφανείς σκοπιμότητες και ψευδείς καταγγελίες", αρνούμενος τις κατηγορίες γιά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Στο υπόμνημα του, ο ιερέας αναφέρεται  στα 25 χρόνια της  λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου και χαρακτηρίζει τις δυο καταγγελίες σε βάρος του «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες, με τη δεύτερη να «αντιγράφει» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης».

«Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους» αναφέρει ο πατέρας Αντώνιος.

Στο μεγαλύτερο μερος του υπομνηματος του ο Πατερας Αντώνιος καταφέρεται σε βάρος του 19χρονου που τον κατήγγειλε πρώτος, λέγοντας:

«Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ» λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, καταγγέλλει ξυλοδαρμούς σε βάρος όσων παιδιών τοποθετήθηκαν υπέρ του. «Παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της» επισημαίνεται στο υπόμνημα του πατήρ Αντώνιου..