Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Σε ερωτήσεις Κούγια απαντάει ο Μάνος Δασκαλάκης


Με ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια στο Μάνο Δασκαλάκη, ξεκίνησε πριν από λίγο η πολύκροτη δίκη, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας.

Πριν ξεκινήσει να καταθέτει ο Μάνος Δασκαλάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Κούγια, δημιουργήθηκε ένταση στο δικαστήριο, καθώς αντικαταστάθηκε ένας από τους ενόρκους από άλλη ένορκο.

Ο κ. Κούγιας αντέδρασε, λέγοντας ότι, δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, ενώ η Πρόεδρος Μαρίνα Ευαγγέλου είπε ότι, και το δικαστήριο σήμερα ενημερώθηκε.

Μετά την αντικατάσταση του ενόρκου από άλλη ένορκο, στην έδρα βρίσκονται έξι γυναίκες και ένας άνδρας.

Είναι η τέταρτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, καθώς η προηγούμενη ματαιώθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ο Μάνος Δασκαλάκης είχε ξεκινήσει να καταθέτει στις 31 Ιανουαρίου.

Στο δικαστήριο είπε μεταξύ άλλων ότι, «την στήριξα την κατηγορούμενη ως όφειλα μέχρι που συνελήφθη» καθώς δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο, όπως ανέφερε, που να τον κάνει να αμφιβάλει για την μητέρα των παιδιών του. Είπε επίσης πως εκ των υστέρων δίνει άλλη ερμηνεία σε γεγονότα και πλέον στηρίζοντας τις παραδοχές του κατηγορητηρίου συνδέει τα περιστατικά που εμφάνιζαν τα παιδιά, με τις κρίσεις στην σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως είπε ο Μάνος Δασκαλάκης θεωρεί ότι, ο θάνατος της Τζωρτζίνας σχετίζεται άμεσα με την απόφαση του να φύγει για ακόμη μία φορά από το σπίτι, όπου είχε επιστρέψει όταν η 9χρονη έμεινε καθολικά ανάπηρη μετά από επεισόδιο ανακοπής που υπέστη στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το μάρτυρα η άρνηση του να δεχθεί την πρόταση της, να «τα βρουν» και αντίστοιχα η δική της άρνηση να δεχθεί ότι η επιστροφή του αφορούσε αποκλειστικά στην κατάσταση του παιδιού, ήταν αυτή που οδήγησε το κοριτσάκι ξανά, στο Νοσοκομείο και εν συνεχεία στην απώλεια του.

«Το έκανε για να με τιμωρήσει» είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο, ενώ ο συνήγορος της Ρούλας Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι, ο ισχυρισμός του Μάνου Παπαδάκη στο δικαστήριο είναι εντελώς διαφορετική συνθήκη από εκείνη που δέχεται το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο θεωρεί κίνητρο των δολοφονιών την εμμονή της 34χρονης να «κρατήσει στο σπίτι» τον μέχρι τότε σύζυγο της.

Σε ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, ο Μάνος Δασκαλάκης «έδειξε» την πρόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, να τον τιμωρήσει.

Δ. Καράμπελας (δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας): Ποιος ο λόγος να φονεύσει το τελευταίο παιδάκι σας; Το μοναδικό που θα σας συνέδεε εσάς τους δύο.

Μάνος Δασκαλάκης: 21/3/2021 χάσαμε την Ίριδα. 8/4/2021 είχαμε ραντεβού με δικηγόρους που δεν έγινε για να προχωρήσουμε το διαζύγιο. Επειδή σε αυτό το διάστημα μέχρι 11/4/2021 επέμενα στο διαζύγιο θεωρώ ότι το έκανε για να με τιμωρήσει.

Αυτό που έδειχνε σε εμάς ήταν μία μητέρα άψογη. Θεωρώ πως μόνο αυτός ο λόγος υπάρχει για την απόπειρα σε βάρος της Τζωρτζίνας. Μετά σκέφτηκα πως δεν γίνεται κάθε φορά που εγώ έφευγα να γίνεται κάτι στα παιδιά. Θεωρώ ότι επειδή εγώ ήμουν ανένδοτος, έγινε αυτό με το παιδί.

Ο Μάνος Δασκαλάκης περιέγραψε στο δικαστήριο πως ενημερώθηκε για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο αναφέροντας πως είχε φύγει από το νοσοκομείο και το απόγευμα του τηλεφώνησε η κατηγορούμενη. «Με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους» τόνισε ο μάρτυρας.

Ενδιαφέρον είχε και το σκέλος της κατάθεσης του κ. Δασκαλάκη στο οποίο έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του. «Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε «αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου». Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε «αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς». Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε «που είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος». Γενικά υπήρχαν απειλές» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης.