Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Παρέμβαση εισαγγελέα για αναρτήσεις κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών

Την παρέμβαση του Προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσαν  αναρτήσεις στα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου,  που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. 

Στις  αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελευθεριάνοε έδωσε  εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, γιά να διαπιστωθεί, εάν αν και από ποιούς έχουν διαπραχθεί αδικήματα, όπως διέγερση πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών.

Σε ανακοίνωση της η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».