Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τη 12χρονη στον Κολωνό θα ζητήσει ο πρώην διαιτητής, που απολογείται την Πέμπτη


Κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τη 12χρονη αναμένεται να ζητήσει από την ανακρίτρια ο πρώην διαιτητής και πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη, Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος απολογείται την Πέμπτη 2 Μαρτίου, γιά την υπόθεση βιασμού και μαστρωπείας του Κολωνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος πρώην διαιτητής αρνείται την κατηγορία, ενώ αμφισβητεί την κατάθεση της 12χρονης, που είπε ότι, είχε "επαφή" μαζί του.

Κατά τον κ. Ντόβα δεν διευκρινίζεται, εάν η 12χρονη εννοούσε σεξουαλική ή φιλική επαφή, καθώς, όπως λέει ο ίδιος, το παιδί περνούσε συχνά έξω από το γραφείο του, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας της.
Ο 60χρονος αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, ισχυρίζεται ότι γνώριζε το κορίτσι και την οικογένειά του και ότι, ποτέ δεν έκανε παράνομη πράξη σε βάρος της 12χρονης. Ο πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη παραδέχεται ότι γνώριζε τον Ηλία Μίχο, αλλά ισχυρίζεται ότι έχουν να μιλήσουν «από το 2019, όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα».

Στο ερώτημα γιατί να τον κατηγορήσει η ανήλικη, απαντάει ότι «το παιδί λέει κάποια πράγματα που δεν στέκουν. Δεν ξέρω, μήπως το καθοδηγήσανε; Το ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μάλιστα προεκλογικά με βάζει σε πολλές υποψίες». Η 12χρονη πάντως υπέδειξε το κατάστημά του στον Κολωνό και κατέθεσε ότι εκεί την έστελνε ο Ηλίας Μίχος.

Μάρτυρες υπεράσπισης του αναμένεται να καταθέσουν και μέλη της οικογένειας του.

Στο μεταξύ συμπληρωματική απολογία αναμένεται, να δώσει ο Ηλίας Μίχος στην 33η ανακρίτρια, για την υπόθεση βιασμού και μαστρωπείας της 12χρονης.

Ο ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών αναμένεται να βρεθεί εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση, προκειμένου να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις μετά τις νέες διώξεις και προφυλακίσεις, οι οποίες προέκυψαν από τις συνολικά πέντε καταθέσεις της ανήλικης.

Στην τελευταία κατάθεσή της, η 12χρονη κατονόμασε συνολικά 13 άτομα. Έντεκα από αυτά ταυτοποιήθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι και ο 65χρονος δερματολόγος-αφροδισιολόγος, που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τη 12χρονη μέσα στο ιατρείο του, ενώ στο μεταξύ κλήθηκαν σε απολογία άλλοι έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και πρώην διαιτητής Α’ Εθνικής Φίπιππος Ντόβας.