Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Οι "Δικογραφίες" θα υιοθετήσουν το λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε παράλυτο στο Αττικό Πάρκο!


Μεγάλη προσπάθεια, με ιατρική φροντίδα, κατάλληλη τροφή και βιταμίνες, καταβάλλεται από τον ιδρυτή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, για να σωθεί το λευκό τιγράκι, θηλυκού γένους, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια.

Εάν όλα πάνε καλά, οι "Δικογραφίες" θα υιοθετήσουν το τιγράκι, που προς το παρόν παλεύει, για τη ζωή του.



Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εξήγησε ότι, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει αναλάβει προσωρινά να φιλοξενήσει το ζώο, η ζωή του οποίου βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς - προς το παρόν - δεν μπορεί να περπατήσει ή να κινηθεί μετά από κάποια εγχείρηση στο πίσω πόδι, όπου οι ασυνείδητοι, που το είχαν, του τοποθέτησαν μεταλλική λάμα.

Το χειρότερο για το ζώο, όπως είπε ο κ. Λεσουέρ είναι ότι, το τιγράκι δεν είχε δει φως του ήλιου σχεδόν ποτέ στη ζωή του, με επακόλουθο, σοβαρές παρενέργειες στην υγεία του.

Ο Γάλλος ιδρυτής του Αττικού Πάρκου είπε ακόμη ότι, η τίγρης έχει ζήσει μόνο σε συνθήκες άγριας «σκλαβιάς», κρυμμένη πιθανότατα σε αποθήκες λαθρεμπόρων και τώρα κινδυνεύει να πεθάνει, αν δεν λάβει ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά και πάλι είναι άγνωστο αν θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Λεσουέρ, "το τιγράκι είναι θύμα παράνομου εμπορίου ζώων άγριας πανίδας», ενώ συμπλήρωσε ότι, εκεί που ζούσε, «δεν έτρωγε γάλα, κονσέρβα, δεν έπινε νερό. Το μόνο που τρώει είναι κιμάς κόκκινου κρέατος. Αυτός που την είχε δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει φροντίδα, δεν ήξερε τίποτα. Εμείς τη φροντίζουμε και περιμένουμε να μας πουν τι θα την κάνουμε. Είναι σε άθλια κατάσταση".

Και συμπλήρωσε:

«Ενημερωθήκαμε από την υπηρεσία που μαζεύει τα απορρίμματα ότι είδαν κάποιο ζώο. Είναι μικρή τίγρης, θηλυκό… Κατά καιρούς αφήνουν έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο χελώνες, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια. Ζώα οικόσιτα. Αλλά τίγρη;»


Ενώ κατέληξε λέγοντας:

"Δεν είναι τίγρη Βεγγάλης ή Σουμάτρας. Είναι άσπρη τίγρης. Είναι μετάλλαξη τίγρης, που συνήθως συναντάς σε τσίρκo. Δεν είναι ζώο που βρίσκεις στη φύση, είναι προϊόν μετάλλαξης. Αυτή η τίγρης θα φτάσει τα 2 μέτρα μήκος και βάρος 200 κιλά».


Η λευκή τίγρης που εγκαταλείφθηκε είναι περίπου 3-4 μηνών, δεν μπορούσε να περπατήσει, δυσκολευόταν και να συρθεί, ακόμα με τα μπροστινά της άκρα. Ηταν σε άθλια κατάσταση, όταν βρέθηκε από υπάλληλο του Αττικού Πάρκου, σήμερα το πρωί, στο σημείο της ανακύκλωσης, όπου κάποιοι ασυνείδητοι την εγκατέλειψαν.

Οι άνθρωποι στο Αττικό Πάρκο μετέφεραν το τιγράκι στο ιατρείο, όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις, μαγνητικές τομογραφίες κ.λπ.