Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

H ισχύς εν τη ενώσει...

Συνέχεια στο περιστατικό με τον Πρωτοδίκη, που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση  του ΔΣΑ, για το οποίο αναφέρθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα στο fb ο Πρέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός

Eγραψε ο κ. Βερβεσός χτες στο facebook:

"Σήμερα παρασταθήκαμε στο ακροατήριο του ΣΤ’ Μονομελούς Πλημ/κειου, για να ζητήσουμε την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας, (που έχει κυρωθεί απο το ΔΣ/ΔΣΑ), για την αποχή δικηγόρων σε πλημμελήματα, μετά την πρώτη διακοπή, αλλά και την καταδίκη της συγκεκριμένης συμπεριφοράς του Δικαστή της Έδρας (απομάκρυνση βίαιη συμβούλου δικηγόρου απο αστυνόμο, απαξιωτικές εκφράσεις κατα των δικηγόρων κλπ)

Ο Δικαστής «ανέκρουσε πρύμναν» μετα την παρέμβαση μας και χορήγησε αναβολή, έστω και σήμερα κατ’ άρθρου 349ΚΠΔ, σε ολες τις διακοπείσες υποθέσεις.

Όμως αρνήθηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την άνω σύνολη χθεσινή στάση του παρά τις επίμονες και έντονες οχλήσεις μας.

Γι’ αυτό το λόγο το θέμα θα εξετασθεί στο αυριανό ΔΣ, για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις τόσο για δημόσια θεσμική καταγγελία του στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα όσο και για την κινητοποίηση μας, με τον ίδιο τρόπο, που και κατα το παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιες αντιδικηγορικές πρακτικές απο συγκεκριμένους δικαστές(χρήση αστυνομικής βίας για απομάκρυνση απο την αίθουσα δικηγόρου και δη συμβούλου κατα την άσκηση των καθηκόντων τους)".

Και στη συνέχεια σε νέα ανάρτηση του στο facebook:

"Στο σημερινό ΔΣ συζητήσαμε την απαξιωτική και ονειδιστική συμπεριφορά του Πρωτοδίκη κ. Αντώνη Βόμβα προχτές και χτες στο ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο ΑΘΗΝΩΝ, τοσο για το ζήτημα της αγνόησης της απόφασης της Ολομέλειας και του ΔΣ για αποχή των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ μετα την πρώτη διακοπή, όσο και για την απομάκρυνση του συμβούλου του ΔΣΑ απο την αίθουσα. με τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης, αλλά και για τη συνολική στάση και συμπεριφορά του συγκεκριμένου δικαστή, που αποτελεί προσβολή του δικηγορικού σώματος συλλήβδην.

Ο ΔΣΑ δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές, που δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» της δίκαιης αγανάκτησης μας απέναντι σε πρακτικές μεμονωμένων ΔΙΚΑΣΤΩΝ, που δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται

Έτσι αποφασίσαμε:
1)Την υποβολή πειθαρχικής αναφοράς κατά του συγκεκριμένου δικαστή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης.

2)Την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας απο όλες τις δίκες, που ο συγκεκριμένος Δικαστής, είτε σε μονομελή είτε σε Πολυμελή σύνθεση που συμμετέχει".