Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Αττικό Πάρκο: Το τιγράκι αποκάλυψε κύκλωμα λαθρεμπόρων άγριων ζώων - Παρέμβαση Βουρλιώτη!
Ντόμινο δικαστικών εξελίξεων προκάλεσε το παράλυτο λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε στον κάδο ανακύκλωσης έξω από το Αττικό Πάρκο, όπου νοσηλεύεται και φιλοξενείται, ενώ το φροντίζει ο ίδιος ο Γάλλος ιδιοκτήτης του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Μετά την Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία έχει την εποπτεία γιά όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια και παρενέβη αυτεπαγγέλτως, εποπτεύοντας την έρευνα, που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Σταθουλοπούλου, για να εντοπιστεί μέσα από τις κάμερες ασφαλείας ο ασυνείδητος, που εγκατέλειψε το τεσσάρων μηνών τιγράκι, στην υπόθεση που έχει ευαισθητοποιήσει το πανελλήνιο μπήκε και ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης.


Ο ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος προίσταται στην Αρχή για το ξέπλυμα, ζήτησε - σύμφωνα με πληροφορίες - τη δικογραφία για το τιγράκι από τις δύο εισαγγελείς, που διενεργούν την έρευνα, μετά από τις πληροφορίες ότι, στη χώρα μας γίνεται παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, θύμα του οποίου φέρεται ότι, είναι και η μικρή λευκή τίγρης.

Κατά τις ίδιες πηγές, στον κ. Βουρλιώτη έφτασαν πληροφορίες ότι, μεταξύ των προσώπων, που διακινούν παράνομα άγρια ζώα στη χώρα μας, είναι και Τούρκος διακινητής, που φέρνει παράνομα άγρια ζώα, όπως το μικρό τιγράκι και τα πουλάει έναντι πολύ υψηλής αμοιβής.

Πληροφορίες, κάνουν λόγο για ποσά πάνω από 5.000 ευρώ το "κεφάλι", γιά ζώα όπως το τιγράκι.

Ο κ. Βουρλιώτης με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας των δύο εισαγγελέων, αλλά και δικές του πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει την έρευνα του προς κάθε κατεύθυνση, για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι του παράνομου εμπορίου ζώων, μέσω του οποίου διακινούν παράλληλα μαύρο χρήμα.

Στο μεταξύ η μικρή λευκή τίγρης, που δεν μπορεί ακόμη να κινήσει τα πίσω ποδαράκια της και όταν την εγκατέλειψαν ήταν σε απελπιστική κατάσταση, υποσιτισμένη, ταλαιπωρημένη, ενώ δεν είχε δει ποτέ τον ήλιο, γι΄αυτό και εμφάνιζε έλλειψη βιταμίνης D, μετά τις φροντίδες των ανθρώπων του Αττικού Πάρκου, η υγεία της έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ άρχισε να παίρνει και βάρος.

Κρίσιμη ημέρα για την εξέλιξη της υγείας της αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς θα υποβληθεί σε μαγνητική εξέταση, για να διαπιστωθεί ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα στα άκρα της και ποιά θα είναι η ιατρική αντιμετώπιση του.