Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ελπίδες να σωθεί το τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε παράλυτο σε κάδο απορριμμάτων στο Αττικό Πάρκο , δείχνουν οι εξετάσεις του


Ελπίδες να σωθεί τελικά το λευκό τιγράκι, που εγκατέλειψαν παράλυτο, έξω από το Αττικό Πάρκο, διαφαίνονται από τις διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το ζώο.

Παράλληλα, εντείνονται οι έρευνες της Εισαγγελίας για τον εντοπισμό αυτών, που το εγκατέλειψαν κάτω από τον κάδο απορριμμάτων του Αττικού Πάρκου, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες - στα χέρια της Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα, που εποπτεύει τις έρευνες, που διενεργεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, έχει φτάσει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, καθώς επίσης και στοιχεία, για αλλοδαπό διακινητή άγριων ζώων, που είναι θύματα παράνομου εμπορίου!

Τις επόμενες ημέρες θα είναι πιό ξεκάθαρη η εικόνα, για την κατάσταση της υγείας της μικρής λευκής τίγρης, που έχει προκαλέσει έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς, καθώς θα έχουν δει τις εξετάσεις της εξιδεικευμένοι γιατροί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές πηγές, ειπώθηκε ότι, "εάν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζει το τιγράκι τα είχε άνθρωπος, θα είχε αντιμετωπιστεί η κατάσταση του και θα είχε σωθεί. Αρα υπάρχουν παρόμοιες ελπίδες, να τα καταφέρει και η μικρή λευκή τίγρης και να ξαναπερπατήσει"!

Σε ανακοίνωσή του στα social media το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, το τιγράκι υπεβλήθη σε διαγνωστικές εξετάσεις την περασμένη εβδομάδα, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και ότι ενδεχομένως να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.


Γιά τα  προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζει το τιγράκι, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αναφέρει ότι, έχει προβλήματα στη λεκάνη, τη σπονδυλική στήλη και αλλού και ότι, το εμποδίζουν ακόμη και στην αναπνοή και στην τροφή, καθώς ασκούν πίεση στα όργανά του. Η κατάστασή του όπως σημειώνεται είναι σοβαρή.

Το τιγράκι κατά τη διαδικασία υποβολής σε αξονική και μαγνητική τομογραφία.


Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για το τιγράκι και τις εξετάσεις που έκανε

Σας ευχαριστούμε για το συνεχές ενδιαφέρον σας αναφορικά με το μικρό λευκό τιγράκι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο έξω από τον χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με την βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει 1 κιλό. Βρίσκεται σε κατάλληλο χώρο περίθαλψης στον οποίο η πρόσβαση στο κοινό απαγορεύεται.Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, την Τετάρτη 15/3, υποβλήθηκε σε περαιτέρω διαγνωστικές εξετάσεις, μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο. Τα αποτελέσματα, επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του.Τα αναλυτικά ιατρικά αποτελέσματα έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες εθνικές αρχές, στην ειδική επιστημονική επιτροπή της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), της οποίας είμαστε μέλος, καθώς και σε εξειδικευμένους κτηνιάτρους στο εξωτερικό, οι οποίοι μας έχουν προταθεί από οργανισμούς όπως το Born Free και το Wild Cat Sanctuary στις Η.Π.Α. Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.
Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε επαφή με εξειδικευμένο rescue center στην Ευρώπη, το οποίο φιλοξενεί τίγρεις και προτίθεται να το αναλάβει, αν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του.