Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Την Παρασκευή, στον 3ο ανακριτή, η απολογία των δύο Πακιστανών, που φέρονται ως "τρομοκράτες¨!

Στον 3ο τακτικό ανακριτή κ. Καζαζάκη αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή οι δύο Πακιστανοί, που σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξήγηση, που δόθηκε για το ότι - όπως έγινε γνωστό - ήταν κρατούμενοι από τον περασμένο Φεβρουάριο και μόλις τώρα ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα), οφείλεται στο ότι, όλο αυτό το διάστημα κρατούντο, για να απελαθούν, επειδή είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

Στο μεταξύ φέρεται ότι, προέκυψε εναντίον τους εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, που σχεδίαζε να χτυπήσει Εβραικό εστιατόριο στο Κέντρο της Αθήνας!

Ετσι, η κράτηση για λόγους Διοικητικού Δικαίου, μετετράπη σε σύλληψη, για λόγους ποινικούς και συγκεκριμένα για κακούργημα, για το οποίο παραπέμπονται στον ανακριτή, καθώς από την έρευνα της ΕΥΠ, φέρονται οι δύο Πακιστανοί εργάτες γης, ηλικίας 28 και 29 ετών ότι, σχεδίαζαν να επιτεθούν σε εστιατόριο στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή Εβραίων.

Το αρχικό σχέδιο - σύμφωνα με τις Αρχές, αφορούσε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, ενώ στη συνέχεια, «άλλαξαν» τα πλάνα τους και σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικά.

Παράλληλα, διώκεται και ο άγνωστος αρχηγός τους, που φέρεται ως... "εγκέφαλος" και ζει στο Ιράν.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).

Οι συλληφθέντες έχουν λάβει ήδη προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρονται ότι, σχεδίαζαν να σκοτώσουν Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Αθήνα. Στόχος τους ήταν να περάσουν το μήνυμα ότι «οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι πουθενά ασφαλείς».

Σύμφωνα με πηγές η ΕΥΠ παρακολουθούσε εδώ και μήνες την υπόθεση και στη συνέχεια έστειλε πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα σε σπίτια υπόπτων δεν έχει εντοπιστεί οπλισμός.

Στο κτίριο όπου κάποτε λειτουργούσε ως ντισκοτέκ, στην οδό Αισώπου 10, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια το εστιατόριο Chabad of Athens, το οποίο λειτουργεί και σαν Συναγωγή. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το Gostijo Kosher όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και γιορτές των Εβραίων.

Πανηγύριζε  μέσω facebook ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Η εθνική ασφάλεια και η αντιμετώπιση κάθε μορφής κινδύνου τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος στόχων στο εσωτερικό της χώρας, αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία και βασικό πεδίο συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία
Πληροφοριών» γράφει σε ανακοίνωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προσθέτει: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών εξάρθρωσε δίκτυο τρομοκρατικής οργάνωσης στο οποίο συμμετείχαν αλλοδαποί, οι οποίοι σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η επιχείρηση αυτή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας διατηρούν σε πολύ υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά τους, για όλους τους Έλληνες και όλους τους επισκέπτες της πατρίδας μας».