Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Στη φυλακή ο προπονητής τάε κβον ντο για τον βιασμό 5 ανήλικων αθλητριών του

Προφυλακίστηκε ο προπονητής τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, αθλητριών του.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την απολογία του, κατηγορούμενους για βαριές κακουργηματικές πράξεις, μετά από καταγγελίες, που έκαναν σε βάρος του  πέντε πρώην αθλήτριές του, που σήμερα είναι ενήλικες. Οι  πράξεις του αφορούν το διάστημα από το 2009 έως το 2020.

Η συνήγορος του δήλωσε ότι, ο εντολέας της αρνήθηκε τα πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο κατηγορούμενος προπονητής «τουλάχιστον από το 2009 έως και το 2020, προσέγγιζε ανήλικες μαθήτριές του, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών και αφού εκθείαζε τις ικανότητές τους στο άθλημα, τις έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα, ώστε να έχουν πολύωρες και κατά κύριο λόγο ατομικές προπονήσεις μαζί του. Ακολούθως, προέβαινε είτε στον χώρο του γυμναστηρίου είτε στην οικία του σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των ανήλικων».