Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Οι "συμπτώσεις", που οδήγησαν στην αιματηρή επίθεση στο Εφετείο


Οπαδός του Ολυμπιακού ηλικίας 24 ετών φέρεται ότι, ήταν ο νεαρός, που δέχτηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι έξω από το Εφετείο της Αθήνας, σήμερα το πρωί, από περίπου 20 άτομα, που φέρονται ως οπαδοί του Παναθηναικού, όπως έγραψαν νωρίτερα οι "Δικογραφίες" https://dikografies.blogspot.com/2023/03/blog-post_97.html. Και https://dikografies.blogspot.com/2023/03/blog-post_83.html

Το θύμα φέρεται ότι, βρισκόταν σε καφετέρια απέναντι από το Εφετείο, μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και τον δικηγόρο του, καθώς επρόκειτο να καταθέσει σε δίκη, που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Εκείνη την ώρα, περίπου 20 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι συμπτωματικά βρίσκονταν στο Εφετείο, λόγω άλλης δίκης, η οποία τελικά πήρε αναβολή, είδαν τον 24χρονο οπαδό του Ολυμπιακού και μόλις βγήκε από την καφετέρια, του επιτέθηκαν και τον ξυλοκόπησαν, ενώ τον τραυμάτισαν και με μαχαίρι.

Η δίκη, για την οποία είχαν έρθει στα δικαστήρια οι οπαδοί του Παναθηναικού αφορούσε υπόθεση, για επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού, με θύμα 22χρονη οπαδό του Παναθηναϊκού, στις 18 Φεβρουαρίου 2019, στο Ίλιον. Η 22χρονη, η οποία δούλευε τότε ως διανομέας φαγητού, είχε πέσει θύμα ενέδρας από περίπου τέσσερα άτομα, τα οποία τη μαχαίρωσαν στο πόδι και της άρπαξαν όσα χρήματα είχε πάνω της.

Αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας στο Ίλιον. Στη συνέχεια, ωστόσο, υπήρξαν στοιχεία ότι οι δράστες ήταν οπαδοί και έτσι την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής. Οι δράστες είχαν βιντεοσκοπήσει τότε την επίθεση σε βάρος της 22χρονης, η οποία λίγες εβδομάδες αργότερα συνελήφθη στην Πετρούπολη μαζί με ακόμα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκαν λοστοί, σφυριά, σουγιάς, μάρκες και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.