Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Τέμπη: «Ψίθυροι» για τον Εφέτη - Ανακριτή, που μπαίνει στις έρευνες για το δυστύχημα


Στο πρόσωπο του Εφέτη - Ανακριτή, που θα αναλάβει να διερευνήσει τα πραγματικά αίτια, για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης, αλλά και των οικογενειών των θυμάτων, που περιμένουν ειλικρινείς απαντήσεις, για τα ολέθρια ΓΙΑΤΙ!

Στο παραπέντε της διαδικασίας επιλογής του ωστόσο, που αναμένεται να αποφασιστεί αύριο από την Ολομέλεια Εφετών Λάρισας, φουντώνουν οι ψίθυροι, που προέρχονται από Δικαστικούς και Νομικούς κύκλους, για ανώτερο δικαστή, που η επιλογή του προσώπου του ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς έχει συνδικαλιστική ιδιότητα και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, αφού μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Αυτό ενδέχεται να συμβεί, καθώς σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, είθισται, οι δικαστές που έχουν συνδικαλιστική ιδιότητα και απέχουν από τις ποινικές έδρες, να μην αναλαμβάνουν κρίσιμες ανακρίσεις, όπου μάλιστα οι ποινικές ευθύνες, ενδέχεται να αγγίζουν και κυβερνητικά στελέχη...

Και αυτό πρέπει να το προσμετρήσουν άπαντες!

Οπως είναι γνωστό , αύριο αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών, για το εάν θα ανατεθεί σε Εφέτη ανακριτή, η υπόθεση για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.
Τη σύγκληση της Ολομέλειας, που αποτελείται από 21 Εφέτες έχει ζητήσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, προκειμένου να αναβαθμιστεί η έρευνα, για την υπόθεση.

Με έγγραφό του ο κ. Δασκαλόπουλος ζητούσε τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, για να οριστούν ένας εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν σε επιπλέον υπόπτους και συναφή αδικήματα.