Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Βερβεσός: "Nα αποδοθούν ευθύνες στους αστυνομικούς, που αδράνησαν, για την αιματηρή επίθεση στο Εφετείο, μπροστά στα μάτια τους"!


Ευθύνες στους αστυνομικούς, για την απαράδεκτη αδράνεια τους, να παρέμβουν σήμερα το πρωί, για την αιματηρή επίθεση οπαδικής βίας, που έγινε μπροστά στα μάτια τους, ζητάει ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

Σε ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρεται:

" Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσος, έκανε την εξής δήλωση για το σημερινό αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών::

" Το σημερινό αιματηρό επεισόδιο έξω από το Εφετείο Αθηνών και μάλιστα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Δικαστηρίου παρουσία αστυνομικής δύναμη,ς η οποία επέδειξε απαράδεκτη αδράνεια ουσιαστικής επέμβασης, καταδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων φύλαξης και προστασίας σε ένα δικαστικό μέγαρο, όπου καθημερινά δίνει το παρόν ένας σημαντικός αριθμός λειτουργών και συλλειτουργών της δικαιοσύνης, δικαστικών υπαλλήλων και πολιτών.

Είναι αδιανόητο σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης πλησίον και του Αρείου Πάγου και της ΓΑΔΑ να διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές (!!!). Δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα, για να επαναληφθούν όσα τραγικά ζούμε τις τελευταίες μέρες. Δεν θα αρκούν πάλι οι εκ των υστέρων δικαιολογίες και οι αναλήψεις ευθυνών (…).

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και οι προσερχόμενοι, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στα δικαστικά μέγαρα της χώρας να αισθάνονται αλλά και να είναι πράγματι ασφαλείς.

Επίσης δεν αρκεί πάλι να διενεργηθεί άλλη μια αλυσιτελής ΕΔΕ, από αυτές που παραπέμπονται στις καλένδες, αλλά να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς που ολιγώρησαν δραματικά να επέμβουν".