Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Aνώτατη Εισαγγελέας στο Αττικό Πάρκο, για να σωθεί το παράλυτο θηλυκό τιγράκι και να βρεθούν οι βασανιστές του!





Την παρέμβαση της Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστασίας Μασούρα προκάλεσε το ρεπορτάζ των "Δικογραφιών" και του iEdiseis, για το τετράμηνο λευκό τιγράκι, που εγκαταλείφτηκε παράλυτο έξω από το Αττικό Πάρκο, όπου νοσηλεύεται και φιλοξενείται, ενώ το φροντίζει ο ίδιος ο Γάλλος ιδρυτής του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Η ανώτατη εισαγγελέας, η οποία έχει την εποπτεία γιά όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, παρενέβη αυτεπαγγέλτως, μετά τις πληροφορίες μας ότι, υπάρχουν βίντεο, όπου έχει καταγραφεί το αυτοκίνητο, με τον ασυνείδητο, που πέταξε το παράλυτο λευκό θηλυκό τιγράκι έξω από τον κάδο ανακύκλωσης του Αττικού Πάρκου.

Η Αντεισαγγελέας ΑΠ κ. Μασούρα συνοδευόμενη από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, ως αρμόδια για τα ζώα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, θα επισκεφτούν το Αττικό Πάρκο τις επόμενες ημέρες, για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Μάλιστα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον κ. Λεσουέρ να ενημερώνεται προσωπικά για την πορεία της υγείας της μικρής τίγρης, που είναι ήδη σε καλύτερη κατάσταση, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, για να διαπιστωθεί ποιό ακριβώς πρόβλημα έχει και ποιά θα είναι η ιατρική αντιμετώπιση του.

Παράλληλα η κ. Μασούρα ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να κατασχεθούν όλα τα βίντεο, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τέσσερεις διαφορετικές κάμερες της περιοχής, καθώς έχει καταγραφεί το ΙΧ αυτοκίνητο, που φτάνει γύρω στις 11 τη νύχτα, έξω από το Αττικό Πάρκο, αφήνει το τιγράκι έξω από τον κάδο ανακύκλωσης, ενώ μετά απομακρύνεται.

Η ανώτατη εισαγγελέας κ. Μασούρα ζήτησε να εντοπιστούν ο υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Στο σημείο αυτό ανακαλύφτηκε η τίγρης το πρωί από υπαλλήλους του Αττικού Πάρκου, ακίνητη και σε τραγική κατάσταση, αδύναμη, υποσιτισμένη, φοβισμένη, νηστική και διψασμένη, με πόνους στα ποδαράκια της.

Η εγκατάλειψη της μικρής θηλυκής τίγρης, προκάλεσε έκρηξη ανθρωπιάς, καθώς εκατοντάδες επικοινώνησαν με τον Γάλλο ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ και εκδήλωσαν ενδιαφέρον, για το ζώο, που φιλοξενείται εκεί και το οποίο ήδη υιοθετήθηκε.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των "Δικογραφιών" και του iEdiseis, που βρέθηκαν επί τόπου, ιδιοκτήτης του Πάρκου κ. Λεσουέρ φροντίζει ιδιαίτερα το ζώο, που προς το παρόν υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία με φάρμακα και βιταμίνες και παυσίπονα, καθώς ήταν υποσιτισμένο και πολύ ταλαιπωρημένο.

Το τιγράκι παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D, καθώς φαίνεται ότι, δεν είχε βγει ποτέ στον ήλιο!

Φέρεται να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ποδαράκι του, άγνωστο από ποιόν και πότε, καθώς του έχουν τοποθετήσει χειρουργική λάμα.

Είναι άγνωστο επίσης, εάν η τίγρης τραυματίστηκε όσο βρισκόταν στα χέρια αυτού, που την εγκατέλειψε, ή ήρθε έτσι από το εξωτερικό.

Ο κ. Λεσουέρ εκτιμά ότι, το τιγράκι είναι θύμα παράνομου εμπορίου άγριων ζώων και ότι, αποχωρίστηκε τη μητέρα του σε ηλικία 10 ημέρων!

Μεγάλωσε με μπιμπερό και κακή διατροφή και ίσως γι΄αυτό παρουσίασε πρόβλημα στα οστά του.

Εκτιμάται επίσης ότι, κάποιος αγόρασε το τιγράκι για να το έχει στο σπίτι του, αλλά το εγκατέλειψε, προφανώς επειδή δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση της υγείας του.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα στα πόδια της μικρής τίγρης, εάν προέρχεται από κάταγμα ή κάτι άλλο νευρολογικής μορφής.

Αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική και αξονική τομογραφία, όπου και θα διαπιστωθεί η κατάσταση της, καθώς και εάν χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο κ. Λεσουέρ είναι διατεθειμένος να φέρει ακόμη και χειρούργο από το εξωτερικό, γιά να κάνει επέμβαση στο λευκό τιγράκι, όπως άλλωστε έχει κάνει και με άλλα περιστατικά.

Η επίσκεψη μας στη μικρή θηλυκή τίγρη, που είναι 3 - 4 μηνών, έγινε εν ώρα φαγητού της.

Ηταν ξαπλωμένη σε ένα χώρο με άχυρα, στον ήλιο - εξάλλου τον έχει πολύ ανάγκη - και περίμενε το φαγητό της.

Τη φροντίζει ο ίδιος ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου, ταίζοντας την στο στόμα, μπουκιά - μπουκιά, με μπαλίτσες ωμού κιμά, που της αρέσουν ιδιαίτερα.

Κάθε τόσο οι άνθρωποι που τη φροντίζουν, τη σηκώνουν και της αλλάζουν πλευρά, αφού μόνη της δεν μπορεί να το κάνει.

Η μικρή τίγρης τρώει κάθε δύο ώρες, επειδή πρέπει να τρέφεται με μικρά και συχνά γεύματα.

Εφαγε λαίμαργα, ξαπλωμένη, ενώ απολάμβανε ιδιαίτερα και τα δικά μας χάδια!..

Της αρέσει πολύ η συντροφιά και τα τρυφερά χάδια, που μόλις σταματούσαν, τα διεκδικούσε με παρονιάρικες κραυγές...

Οπως όλες οι... γάτες, μόλις τελείωσε γεύμα της, καθάρισε με τη γλώσσα της τα ποδαράκια της και τη γούνα της.

Η ώρα του αποχωρισμού ήταν δύσκολη.

Η μικρή ήθελε συντροφιά και το έδειχνε με τα τεράστια γαλάζια μάτια της!