Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

"Χασίγια", το όνομα Ινδιάνας της φυλής των Ναβάχο πήρε το λευκό τιγράκι. Σημαίνει "το κορίτσι που σηκώθηκε"!


Και το όνομα αυτής... "Χασίγια"!

Αυτό είναι το όνομα δόθηκε στη μικρή λευκή τίγρη,  που την εγκατέλειψαν παράλυτη, μόλις 3 μηνών, στον κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο.

Το λευκό τιγράκι, που δίνει μάχη για να σταθεί στα πόδια του, πήρε το όνομα από μιά Ινδιάνα της φυλής των Ναβάχο, που σημαίνει "Το κορίτσι που σηκώθηκε"!


Και εκεί ακριβώς επικεντρώνεται η προσπάθεια των γιατρών και των ειδικών, όπως και του Γάλλου ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, που φροντίζει προσωπικά την πανέμορφη Χασίγια. Να γίνει πραγματικά το κορίτσι, που θα σηκωθεί και θα περπατήσει.

Η μικρή λευκή τίγρης πέρασε μαγνητικές εξετάσεις την περασμένη βδομάδα, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική της στήλη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινήσει τα πίσω ποδαράκια της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις έχουν αποσταλεί από την κ. Λεσουέρ σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αμερικής, για να γνωματεύσουν γιά την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, για τη μικρή Χασίγια, καθώς το ενδεχόμενο της ευθανασίας πλέον απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Οι "Δικογραφίες" υιοθέτησαν τη μικρή λευκή τίγρη!