Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Δαυίδ εναντίον... Γολιάθ!


Μιά μεγάλη εθνική δικαίωση πέτυχε ο Πρόεδρος ενός μικρού αθλητικού Σωματείου Ποντίων στην Κομοτηνή, ο οποίος είχε καταθέσει προσφυγή κατά του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης»!

Το Πρωτοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη διάλυση του φιλοτουρκικού Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», καθώς είχε στο σήμα του, τον προκλητικό γεωγραφικό προσδιορισμό "Δυτική Θράκη", τον οποίον δεν αποδέχεται η Ελλάδα.

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα στην υπόθεση και διέλυσε το φιλοτουρκικό σωματείο, είχε προηγηθεί ωστόσο και προσφυγή από Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου, που είχε ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού, καθώς η χώρα μας δεν αποδέχεται το γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική».

Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο, που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει και το «Δυτική» Θράκη.

Πρωτοστάτης στην προσπάθεια διάλυσης του φιλοτουρκικού σωματείου, ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Χρήστος Κακουλιδης, η ομάδα του οποίου κυνηγήθηκε όσο καμμία άλλη, καθώς εκδιώχθηκε ουσιαστικά από το πρωτάθλημα και αναγκάστηκε σε αποχώρηση, επειδή φόρεσε μπλούζα με σύνθημα για τη γεννοκτονία των Ποντίων "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ"!

Σε ιστοσελίδα στο facebook "Ίασμος Νέα και Απόψεις", αναγράφεται σχετικά:

"Αχός βαρύς, σπαρακτικές κραυγές ακούγονται, διότι μας τελείωσε ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Σύλλογος "Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης" με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κομοτηνής, που αποφάσισε τη διάλυσή του.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα λόγω του απαράδεκτου όρου "Δυτική Θράκη" στην ονομασία του, ενώ οι μόνοι που είχαν το κουράγιο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη-κατά του εμφανώς προκλητικού γεωγραφικού όρου στην ονομασία Συλλόγου- ήταν η Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μιχάλης Χρήστος Κακουλιδης , ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: "Έδωσα έναν αγώνα απέναντι σε ένα σύστημα που επικρατεί στην Κομοτηνή εδώ και χρόνια υπό την ανοχή και την συνεργασία ακόμη, τοπικών πολιτικών στελεχών από όλα τα κόμματα τα οποία με την υπόγεια πρόσβαση σε αυτό έπαιρναν πριμ ψήφων στις εκλογές και δεκάδες χρόνια του χαϊδεύαν τα αφτιά κάνοντας πως δεν τρέχει τίποτα... Στην αρχή δεν με πίστεψε κανείς. Στη συνέχεια με κοιτούσαν περίεργα και στο τέλος με απειλούσαν με προφανές στοιχείο τον φόβο τους καθώς έσπασα ένα ταμπού 40 χρόνων και ένα πολύ δυνατό σύστημα 30 ετών το οποίο κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει. Επιτέλους, η πρώτη νίκη πήρε σάρκα και οστά καθώς πλέον θα ακολουθήσουν και άλλες".

Θυμίζουμε, πως προ μηνών ο απαγορευμένος πια Σύλλογος είχε διοργανώσει δεξίωση εγκαινίων παρουσία του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Αϊκούτ Ουνάλ.".




Στη δική του ιστοσελίδα στο fb ο κ. Κακουλίδης δημοσίευσε την ανάρτηση του φιλοτουρκικού Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», για τη διάλυση του σωματείου τους:




Η πρώτη συνέντευξη Τύπου της Μαρίας Καρυστιανού, μετά τη συλλογή 1.500.000 υπογραφών


Την πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συλλογή 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών, για τα Τέμπη, θα δώσει η Μαρία Καρυστιανού, ως πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου, στη 1.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, "έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί κα να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μην παραμένουν«γράμμα κενό» η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Στη συνέντευξη τύπου θα συμμετάσχουν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023»η κ. Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. κ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ κ.Νίκος Παπασπύρου".




Mητσοτάκης: "Ο τελικός Κυπέλλου το 2025 θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με φιλάθλους"!


Το... πάθημα του τελικού Κυπέλλου έγινε... μάθημα στον Μητσοτάκη, που προανήγγειλε:
"Ο τελικός Κυπέλλου το 2025 θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με φιλάθλους"!

Το ακούσαμε διά στόματος Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα".

Αναφερόμενος ο Πρωθυπουργός στα χάλια του τελικού Κυπέλου, στο Πανθεσσαλικό, επέρριψε την ευθύνη στην ΕΠΟ, ενώ είπε:

"Ο τελικός Κυπέλλου ήταν ευθύνη της ΕΠΟ, όχι δική μας"!

Ηταν μάλιστα ιδιαίτερα ενημερωμένος περί των διοικητικών του ποδοσφαίρου, καθώς είπε:

"Aλλωστε τώρα αλλάζει η διοίκηση της ΕΠΟ και ο επόμενος τελικός θα γίνει με άλλη διοίκηση".

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον τελικό Κυπέλλου "γιορτή του ποδοσφαίρου" και συμπλήρωσε:

"Πιστεύω ότι, ο τελικός πρέπει να γίνεται πάντα στο ΟΑΚΑ, με κόσμο, όποια ομάδα κι αν κερδίσει. Ο τελικός Κυπέλλου το 2025 θα γίνει στο ΟΑΚΑ, με φιλάθλους"!


Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Κατεβάζουν ρολά τα δικαστήρια ενόψει Ευρωεκλογών



Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα δικαστήρια από την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου μέχρι τη μεθεπόμενη Τετάρτη 12 Ιουνίου, όπως προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο  «εν όψει της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Ιουνίου 2024, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας από την 5η Ιουνίου έως και την 12η Ιουνίου 2024».

Διευκρινίζεται επίσης ότι, ειδικά και μόνο για τα πολιτικά- ποινικά Πρωτοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η αναστολή εργασιών θα διαρκέσει έως και την 14η Ιουνίου 2024.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.

Στην εγκύκλιο Φλωρίδη προβλέπονται εξαιρέσεις, που αφορούν δικαστήρια τα οποία θα λειτουργήσουν, όπως:

α) οι περιπτώσεις αυτόφωρης διαδικασίας και διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων,

β) οι υποθέσεις με κίνδυνο παραγραφής,

γ) οι υποθέσεις κακουργημάτων (ή πλημμελημάτων ανηλίκων που αν τα τελούσε ενήλικος, θα ήσαν κακούργημα), με προσωρινά κρατούμενους, με επικείμενη λήξη του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης,

δ) οι περιπτώσεις έναρξης των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων κατά τον μήνα Ιούνιο 2024 και

ε) άλλα ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα.

Το διάστημα που θα είναι κλειστά τα Δικαστήρια αναστέλλεται και κάθε διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών, ενώ ειδικά, οι εργασίες όλων των έμμισθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας αναστέλλονται από την 7η έως την 11η Ιουνίου 2024.


Η κούπα του ΠΑΟΚ στην αγκαλιά του Σαββίδη, «του ανθρώπου που το πίστεψε πρώτος!»



ΠΗΓΗ: SDNA

Πανευτυχής o Ιβάν Σαββίδης κρατά στην αγκαλιά του την κούπα του πρωταθλήματος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ: «Στην αγκαλιά του ανθρώπου που το πίστεψε πρώτος!»

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη!

Μία ημέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ είχε υποσχεθεί πως η κούπα θα ταξιδέψει στο Ροστόφ προκειμένου να την κρατήσει στην αγκαλιά του «ο άνθρωπος που το πίστεψε πρώτος!».




Η υπόσχεση τηρήθηκε και το τρόπαιο βρέθηκε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά και την περηφάνια του για το ιστορικό πρωτάθλημα των ασπρόμαυρων.

Φορώντας φανέλα του ΠΑΟΚ, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ χάρισε ένα από τα στιγμιότυπα που θα συνοδεύουν για πάντα το φετινό πρωτάθλημα..
.


"Αμ ΄έπος, αμ έργον"...



Τόπε και τόκανε, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης Νίκος Τζώρτζογλου.

Στις επερχόμενες εκλογές, για τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, θα είναι  υποψήφιος με το Μάκη Γκαγκάτση. 

Την απόφαση του ανάρτησε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook.

Γράφει:

"Ειπα το 'ΝΑΙ" στον Μάκη Γκαγκάτση... Ναι ειπα το "ΝΑΙ"...
Ο Μακης εκτος απο Συντεκνος ειναι Κορυφαίος παράγοντας με ήθος, με εμπειρία, με μεράκι, με ενα σπανιο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό προφίλ.
Η πρώτη φορά στα 22 χρόνια Προεδρος της ΕΠΣΗ που αποδέχτηκα να είμαι υποψήφιος (και θα είμαι υποψήφιος) για την Ε.Ε της ΕΠΟ... ακριβως γιατι ειναι ο Μάκης Γκαγκάτσης και η φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο ταυτίζεται με τη δική μου φιλοσοφία και τις δικές μου ποδοσφαιρικές αρχές και αξίες....
Τιμή για μένα η προταση του Μακη Γκαγκατση αλλα και για την ΕΠΣ Ηρακλειου αφού μετά από 65 χρόνια απο την εποχή του αείμνηστου του Γιώργου Μαρσέλου στο Ηράκλειο δινεται η ευκαιρία να διεκδικήσει μια εκπροσώπηση στην διοίκηση της ΕΠΟ με Προεδρο της ΕΠΣΗ.
================
Νιώθω ευλογημένος και περήφανος για αυτόν τον ΟΦΗ του Μιχαλη Μπουση..
Τυχερος ο κοσμος του ΟΦΗ που μέσα σε αυτό το σαθρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον που βλέπουμε στην Ελλαδα που ξεχωρίζει η βία η τοξικότητα και πολλές αλλες χρόνιες παθογένειες, να υπάρχει αυτός ο ΟΦΗ που έχει αυτόν τον ιδιοκτήτη, αυτον τον εξαιρετικό ανθρωπο και επιχειρηματία και αυτήν την σοβαρη διοίκηση.

https://www.facebook.com/share/p/b9A94k9g9AEV9eZ9/

Η χτεσινή νίκη του Μελισσανίδη!


O ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης πέτυχε μιά τεράστια νίκη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την κατάκτηση του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα, αποδεικνύοντας ότι, σε αυτό το άθλημα όλα είναι δυνατά.

Λίγο νωρίτερα, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, πέτυχε μιά μεγάλη εθνική αναγνώριση, καθώς αρνήθηκε να καλυφθεί με το έμβλημα της διοργάνωσης του τελικού του Conference League η φωτογραφία της Αγιά Σοφιάς, στη φυσούνα και ειδικά χτες, ανήμερα της επετείου της Αλώσεως της πόλης!

Η OPAP Arena είχε «ντυθεί» σε πολλά σημεία, με τα χρώματα και τα εμβλήματα του τελικού του Conference League ενόψει της μεγάλης χτεσινής αναμέτρησης, όπως για παράδειγμα οι τέσσερις πυλώνες του γηπέδου με τις μεγάλες μορφές της ΑΕΚ.

Ο προγραμματισμός της UEFA ήταν να καλυφθούν και οι δύο μεγάλες φωτογραφίες στη φυσούνα, η πρώτη φωτογραφία της Αγιά Σοφιάς και η άλλη με τους πρόσφυγες.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν δέχτηκε ούτε καν να το συζητήσει και πέτυχε, να παραμείνουν "ελεύθερες" οι δύο μεγάλες φωτογραφίες στη φυσούνα, αποδεικνύοντας ότι, όταν έχεις ψυχή, όλα είναι δυνατά!




Ευρωπαικός θρίαμβος γιά τον Ολυμπιακό, με ήρωα τον Ελ Κααμπί!

 


Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα, που σηκώνει απόψε ένα ευρωπαικό τρόπαιο, μετά από το 1 - 0 με τη Φιορεντίνα.

Είναι η πρώτη Ελληνική ομάδα, που μετά το συγκλονιστικό γκολ του Ελ Κααμπί,  ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης!!

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στο Open"

 



Η Δίκη στο OPEN στη νέα εποχή.

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο, για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι:

ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΊΔΗΣ, ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Oι τρεις επιστολές του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, για την υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, - Με ποιές πειθαρχικές κυρώσεις απειλούνται οι ομάδες.

Τριάντα έξι χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαίδη.

Μαζί του στο στούντιο, όπως κάθε Δευτέρα, η Μαίρη Μπενέα, με τις "Δικογραφίες".

Τη Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του OPEN. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι.


Τελικός Conference League: Για πρώτη φορά στο γήπεδο, ακόμη και ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών!


Γιά πρώτη φορά στα δικαστικά και ποδοσφαιρικά χρονικά θα είναι παρών στο γήπεδο, ο ίδιος ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και όχι μόνον οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, όπως συνηθίζεται.

Και αυτό θα συμβεί απόψε, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου μεταξύ των εισαγγελέων, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με την τήρηση της νομιμότητας στον ιδιαίτερα κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα, θα είναι και ο Προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος θα εποπτεύει τα πάντα.

Είναι η πρώτη φορά, που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας θα έχει τόσο ισχυρή και υψηλού επιπέδου παρουσία σε ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς μέχρι τώρα σε όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες μετείχαν από πλευράς Δικαιοσύνης οι επιφορτισμένοι περί των αθλητικών εισαγγελείς.

Σήμερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα έχει έντονη παρουσία, καθώς εκτός από τον διευθύνοντα της Εισαγγελία Αθήνας, εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, στο γήπεδο θα βρίσκονται επίσης οι δύο αθλητικοί και ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Μαργαρίτης.

Ενας ακόμη εισαγγελέας, ο κ. Παπαδόπουλος, θα βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι στη Γ.Α.Δ.Α, ενώ επί ποδός και μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας, η διαδικασία του τίτλου κλπ. στο γραφείο τους θα παραμείνουν και οι δύο εισαγγελείς της Ποινικής Δίωξης.

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Τα 5 αδικήματα των 170 κατηγορουμένων (ΒΙΝΤΕΟ)






Οι νέες αποκαλύψεις της "Δίκης στο Open" για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού οι 170 κατηγορούμενοι του κυκλώματος στοιχηματισμού


Στις 21 δικογραφίες της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού περιλαμβάνονται κατ' αρχήν 170 φυσικά πρόσωπα.

Η «Δίκη στο Open» αποκάλυψε τα πέντε αδικήματα που διερευνώνται. Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλο, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της 13ης τακτικής ανακρίτριας Θεοδώρας Τραϊανίδου.

Τα αδικήματα είναι:

1. Εγκληματική οργάνωση.

2. Διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

3. Παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό να επηρεαστεί η εξέλιξη, η μορφή ή το αποτέλεσμα αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού ή εξωτερικού και στον οποίο ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης επιτεύχθηκε.

4. Πλαστογραφία με χρήση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει συνολικά τις 120 χιλ. ευρώ.

5. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ταυτόχρονα ο ιστότοπος της "Δίκης"* αποκαλύπτει τα αρχικά (ονοματεπώνυμα και όπου απαιτούνται πατρώνυμα και μητρώνυμα) των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές και μπουκ του στοιχήματος:

Ε. Ο.

H. L.

Γ. Γ. του Α.

Γ. Γ. του Π.

Κ. Δ.

Π. Λ. του Γ.

D. H.

Γ. Σ. του Δ.

Γ. Σ. του Ε.

Α. Η.

Κ. Α. του Α.

Γ. Γ. του Σ.

Ξ. Α.

Α. Χ. του Σ.

Α. Π. του Μ.

Α. Χ. του Π. και της Σ.

Θ. Χ.

Γ. Ν.

Α. Τ. του Γ.

Π. Σ.

G. L.

Χ. Σ. του Π.

Α. Ο. του Ι.

Κ. Α. του Α.

Π. Τ.

Α. Ο. του Μ.

Σ. Π. του Π.

Δ. Λ. του Π. και της Ε.

Ε. Κ. του Ι.

Μ. Φ.

Ν. Ν.

Π. Λ. του Κ.

Γ. Γ. του Θ.

Θ. Γ.

Ε. Ε.

Γ. Μ. του Α.

Ε. Ξ. του Κ.

Ν. Τ.

Κ. Κ. του Θ.

Ι. Κ. του Κ. και της Ε.

Χ. Σ. του Μ.

Γ. Κ. του Δ. και της Α.

Η. Λ.

Χ. Π. του Μ.

Μ. Π.

S. C.

M. M.

Γ. K. του Σ.

Δ. Λ. του Π. και της Σ.

Ρ. Ι.

Α. Σ. του Κ.

Β. Κ.

Δ. Κ. του Χ.

Ι. Κ. του Β.

Ι. Ψ.

Q. X.

Α. Κ. του Π.

Κ. Π.

Α. Τ. του Ε.

D. S.

Δ. Β.

Δ. Π.

Χ. Π. του Γ.

Κ. Τ. του Ρ.

Τ. Μ.

Γ. Μ. του Μ.

Ε. Ξ. του Ν.

Κ. Τ. του Χ.

Κ. Ε.

Μ. Κ.

Α. Β.

D. N.

Κ. Κ. του Β.

Γ. Κ. του Δ. και της Ε.

Ε. Λ. του Γ.

Κ. Β.

Α. Π. του Π.

Α. Π. του Δ.

Α. Α. του Χ.

Ε. Κ. του Κ.

Ι. Ι.

Φ. Β.

Γ. Σ. του Σ.

Δ. Ε.

Κ. Φ.

Ι. Μ. του Π.

Ν. Κ.

Ε. Κ. του Α.

Θ. Τ.

Ζ. Κ.

Α. Ο.

Γ. Α.

Ι. Φ.

N. G.

Η. Κ.

Κ. Β.

Α. Α. του R.

H. F.

Ε. Κ. του Δ.

Α. Χ. του Π. και της Μ.

Κ. Τ. του Ι.

Α. Α. του Κ.

Σ. Μ.

P. F.

Ι. Μ. του Λ.

Φ. Κ. του Γ.

Ε. Σ.

Α. Κ. του Γ,

Τ. Λ.

Δ. Κ. του Γ.

Σ. Α.

Δ. Κ. του Κ.

Α. Π. του Γ.

Φ. Π.

Α. Ρ.

Ν. Μ. του Γ.

Ε. Α. του Σ.

Κ. Ψ.

Ε. Λ. του Μ.

Ε. Α.

Ε. Γ. του Δ.

Β. Α.

Π. Μ.

Δ. Κ. του –

Λ. Χ.

Χ. Η.

Β. Τ.

Ε. Γ. του Μ.

Κ. Μ.

Σ. Ν.

Ν. Δ. του Μ.

Γ. Λ.

Ν. Π.

Σ. Ο.

Ι. Δ.

Σ. Δ.

R. C.

Α. Μ.

Π. Κ.

Λ. Α.

Α. Σ. του Θ.

Ν. Μ. του Δ.

Σ. Γ.

Χ. Κ.

Α. Γ.

Κ. Α. του Γ.

Δ. Κ. του Ν.

Ι. Μ.

Ι. Κ. του Κ. και της Α.

Σ. Ι.

Α. Ο. του Μ.

Π. Α.

Ε. Α. του Α.

Ν. Δ. του Δ.

Λ. Κ.

Ι. Μ. του Η.

Σ. Π. του Α.

Μ. Α. του Α.

Ν. Σ.

F. K.

Π. Π.

Σ. Π. του Ν.

Φ. Κ. του Α.

Α. Κ. του Α.

Φ. Β. του Α.

Ο. Κ.

Θ. Μ.

Μ. Α. του Ε.

Ι. Ξ.

*Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, ο ιστότοπος δεν υιοθετεί τις απαγγελθείσες κατηγορίες, αλλά δημοσιεύει στοιχεία της δικογραφίας -κατά συνταγματική επιταγή- λογω δικαιολογημένου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος και για την ενημέρωση του κοινού

Αναβολή στη δίκη των πρώην στελεχών της ΕΠΟ, για το "σκάνδαλο Travel Plan"


Αναβλήθηκε για τις 20 Νοεμβρίου 2024, λόγω κορωνοιού, η δίκη με κατηγορούμενους δύο πρώην παράγοντες και δύο πρώην μεγαλοστελέχη της ΕΠΟ, που επρόκειτο να δικαστούν στο Ε Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, κατηγορούμενοι για το επονομαζόμενο "σκάνδαλο Travel plan".

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γεώργιος Γκιρτζίκης , ο πρώην ταμίας Χρήστος Καραβασίλης , ο πρώην προϊστάμενος λογιστηρίου Γιάννης Θεοφίλου (πρώην προϊστάμενος λογιστηρίου) και ο πρώην 4) Παυσανίας
Ο αντεισαγγελέας Γ. Λαΐνης προτείνει την παραπομπή Γκιρτζίκη, Καραβασίλη, Θεοφίλου και ο πρώην γενικός διευθυντής Παυσανίας Παπανικολάου.

Η δίκη αναβλήθηκε, λόγω ασθενείας με covid19, ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Σύμφωνα με βούλευμα, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι κατηγορούμενοι:

«Στις 11.1.2010 καταρτίστηκε μεταξύ της ΕΠΟ και της εταιρείας παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την επωνυμία Eurostar ΑΤΕΒΕ και το διακριτικό τίτλο Travel Plan, Μνημόνιο Συνεργασίας και σε συνέχεια αυτού καταρτίστηκε, στις 15.3.2010, Σύμβαση για την Παροχή Ταξιδιωτικών Υπηρεσιών, διάρκειας από 11.2.2010 έως 31.7.2012, με την οποία συμφωνήθηκε ότι η ΕΠΟ θα αναθέτει κατ’ αποκλειστικότητα στην εταιρεία Eurostar ATEBE το σύνολο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που θα είχε ανάγκη. Ταυτόχρονα υπεγράφη και η από 15.3.2010 Σύμβαση Χορηγίας, χρονικού διαστήματος ίσου με την ως άνω Σύμβαση, ήτοι μέχρι 31.7.2012, δυνάμει της οποίας συμφωνήθηκε ότι η εταιρεία Eurostar ΑΤΕΒΕ (Travel Plan) θα κατέβαλε στην ΕΠΟ ως χορηγία το ποσό του 1.200.000 ευρώ».

Τον Μάιο του 2012 η συνεργασία ΕΠΟ – ταξιδιωτικού πρακτορείου επεκτάθηκε έως τον Ιούλιο του 2017. Τόσο στην αρχική από 15.3.2010 σύμβαση παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών όσο και στη δεύτερη από 21.8.2012, στην παράγραφο 9.1 αυτών, προβλεπόταν ότι η Eurostar ΑΤΕΒΕ δεν επιτρεπόταν «χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ρητή συγκατάθεση και έγκριση της ΕΠΟ, να μεταβιβάσει ή να εκχωρεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ως σύνολο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από αυτή τη Σύμβαση προς οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Η ισχύς του όρου αυτού είχε ενοχική και μόνο ενέργεια, δηλαδή είχε ισχύ και συνέπειες μόνο μεταξύ των συμβαλλομένων μερών».

Στις 6.4.2012 η εταιρεία Eurostar ΑΤΕΒΕ «αναζητώντας χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς της, σύνηψε με την εταιρεία Εθνική Factors ΑΕ την 504/6.4.2012 Σύμβαση Πρακτορείας Επιχειρηματικών Απαιτήσεων (Factoring) με Αναγωγή, δυνάμει δε της συμβάσεως αυτής η πρώτη (Προμηθευτής/εκχωρητής) εκχώρησε στη δεύτερη (Πράκτορα/εκδοχέα) το σύνολο των υφιστάμενων και μελλοντικών απαιτήσεών της κατά της ΕΠΟ (οφειλέτρια), δηλαδή αυτών που προέρχονταν από τις συμβάσεις παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών».

Στη συνέχεια συνέβησαν τα εξής: Στις 7 Νοεμβρίου 2016 η εταιρεία Εθνική Factors AE εξέδωσε δικαστική διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,43 ευρώ σε βάρος της ΕΠΟ. Η διαταγή πληρωμής αφορούσε οφειλές της ομοσπονδίας, διότι τα χρήματα καταβάλλονταν στο ταξιδιωτικό πρακτορείο αντί της εταιρείας Εθνική Factors AE. Κι αυτό παρότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε ενημερώσει την ΕΠΟ ότι το Travel Plan της είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της σύμβασης που είχε με την ομοσπονδία. Η σχετική ενημέρωση υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών αναγγελιών-απαιτήσεων (!), οι οποίες είχαν γίνει στην ομοσπονδία από την Travel Plan και από την εταιρεία Εθνική Factors ΑΕ, όπου ρητά αναφερόταν ότι «μόνον η Εθνική Factors AE έχει δικαίωμα έκδοσης εξοφλητικής απόδειξης και μόνον η προς αυτήν καταβολή οδηγεί στην εξόφληση των, έναντι της επιχείρησής σας, εκχωρηθεισών απαιτήσεων».

ΤΕΛΙΚΟΣ CONFERENCE: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

ΠΗΓΗ: iEdiseis
Στην τελική ευθεία, για τον τελικό του Conference League, όπου ο Ολυμπιακός θέλει να υποτάξει τη Φιορεντίνα και να σηκώσει το κύπελλο. Όλα τα μέτρα της ΕΛ

Το τελικό πλέγμα των μέτρων που θα ισχύουν στον τελικό του Conference League της 29ης Μαΐου ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΑΣ, όπου ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Φιορεντίνα με το βλέμμα στο τρόπαιο. Παραμονή του κρίσιμου αγώνα, η Νέα Φιλαδέλφεια και η OPAP Arena, που μετονομάστηκε σε ΑΕΚ Arena μόνο για αύριο, θυμίζουν πραγματικό φρούριο, με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ένα... μίνι Lockdown.

Από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ το γήπεδο ελέγχθηκε εξονυχιστικά από όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς και από κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, όπως και το άλσος πίσω από την Opap Arena.

Ταυτόχρονα, οι μόνιμοι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας που μένουν στην περιοχή γύρω από γήπεδο, πήραν τις διαπιστεύσεις τους προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν την ημέρα του τελικού.
Τα μέτρα για τους Ολυμπιακούς και τους οπαδούς της Φιορεντίνα

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας αρχής.

Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fun meeting points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Η μετακίνησή τους θα γίνει με συρμούς του ΟΠΑΠ και η σταδιακή μεταφορά τους θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.

Οι συρμοί από το Φάληρο δεν θα κάνουν ενδιάμεσες στάσεις και ο τελικός προορισμός είναι ο σταθμός Περισσός.

Στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με συνοδεία αστυνομικών. Οι συρμοί του ΗΣΑΠ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Στην ουσία ο ΗΣΑΠ θα κλείσει από το μεσημέρι για όλους τους πολίτες.

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της CosmoteTv, θα χρειαστεί ώρα για να εισέλθουν στο γήπεδο οι οπαδοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δημοσιογράφοι χρειάστηκαν 20 λεπτά για να διανύσουν απόσταση 200 μέτρων.
Τι ισχύει για τη μετακίνηση των φιλάθλων της Φιορεντίνα

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα οι οποίοι διαθέτουν τα μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και φυσικά συνοδεία αστυνομικών στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσον αφορά τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν μίνι vans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό Περισσό.

Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ καλούνται να είναι συνεργάσιμοι με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτούς, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση.

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σφράγιση του γηπέδου και την έρευνα όλων των χώρων του από ειδικούς εκπαιδευμένους σκύλους.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί περίμετρος ασφαλείας στον εξωτερικό χώρο, από τον οποίο περνούν μόνο όσοι έχουν την ειδική διαπίστευση και κατόπιν αυστηρού ελέγχου.

Συνεπώς οι φίλαθλοι με την άφιξή τους στο γήπεδο θα κατευθύνονται στα ανάλογα σημεία πρόσβασης θεατών, ενώ θα κληθούν εκ νέου να επιδείξουν το εισιτήριο τους και την ταυτότητά τους και θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο. Στα εισιτήρια που έχουν λάβει μέσω της εφαρμογής της UEFA υπάρχουν όλοι οι σχετικοί όροι καθώς και τα αντικείμενα που απαγορεύεται να έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι. Σε περίπτωση που βρεθούν να κατέχουν οποιαδήποτε απαγορευμένο αντικείμενο, θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται σε αστυνομική υπηρεσία.


Η αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής και της ΕΛΑΣ με τον αντίστροφο τρόπο. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσός, ενώ της Φιορεντίνα σε λεωφορεία που θα βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας.

Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τη μετακίνηση την ημέρα του αγώνα, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, των αθλητών και των μελών των αποστολών, των διαγωνιζομένων ομάδων, των διαιτητών και των επίσημων προσκεκλημένων της διοργανώτριας αρχής.

Τέλος, σταδιακά θα εφαρμοστούν μια σειρά από τεχνικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να εφαρμόσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να αποφύγουν την κίνηση με τα οχήματα τους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο για τη δική τους εξυπηρέτηση, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Τελικός Conference League: Οι κλειστοί δρόμοι και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τι ισχύει για Μετρό και Ηλεκτρικό

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου της διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης “UEFA Europa Conference League”, αποφασίστηκαν αλλαγές στη λειτουργία του Μετρό (για τη γραμμή 1) και του Τράμ.

Συγκεκριμένα:

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

– από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,

– από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30

– από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και

– από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

Κοντά στο "ναι" με Γκαγκάτση ο Τζώρτζογλου!

 Ενας από τους πιό μαχητικούς και ανεξάρτητους Προέδρους ποδοσφαιρικών ενώσεων,  ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Κρήτης Νίκος Τζώρτζογλου, δέχτηκε πρόταση από τον υποψήφιο, γιά την Προεδρία της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση, να κατέβει μαζί του, ως υποψήφιος για την νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στις εκλογές της 22 Ιουλίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ είναι κοντά στο "ΝΑΙ"!


Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Δέκα χρόνια μετά τη σύμβαση Macolin, για τη χειραγώγηση αγώνων, ακόμη το... γιορτάζουμε...

Δέκα χρόνια πέρασαν από την υπογραφή της σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων και η χώρα μας βρίσκεται ακόμη στο σημείο... μηδέν, καθώς η  σύμβαση  έχει μεν κυρωθεί, αλλά στην ουσία δεν έχει εφαρμοστεί, αφού δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Επ' ευκαιρία της επετείου, ολοκληρώθηκαν στο Macolin της Ελβετίας οι εργασίες της 8ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων, υπό την Προεδρία του γγΑ και Προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) Γιώργου Μαυρωτά, καθώς και η 6η συνάντηση των Εθνικών Πλατφορμών.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αθλητισμού, αναφέρεται οτι, "η συνάντηση έγινε στο Macolin επετειακά, διότι φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την υπογραφή της ομώνυμης σύμβασης από το Συμβούλιο της Ευρώπης ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων.



Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης έγινε αναφορά από την ελληνική αντιπροσωπεία και στις εξελίξεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, με την άσκηση διώξεων, ως αποτέλεσμα της διερεύνησης στην υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2023.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο αποτέλεσμα των ομάδων εργασίας και ειδικά στην ομάδα εργασίας με αντικείμενο το «ορθολογικό πλαίσιο αθλητικού στοιχηματισμού» (rational betting), δηλαδή το είδος των στοιχημάτων που θα πρέπει να προσφέρονται με βάση και το άρθρο 9 της σύμβασης Macolin. Προτάθηκε και συζητήθηκε ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός που θα αξιολογεί, με αντικειμενικά κριτήρια, τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως προς την επικινδυνότητα σχετικά με τον κίνδυνο χειραγώγησης, αξιοποιώντας πληροφορίες από διάφορες πηγές όπως ρυθμιστικές αρχές, διεθνείς ομοσπονδίες, εταιρίες αναλύσεων κλπ.

Αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού (άρθρο 16 της Σύμβασης) η οποία θα επεξεργαστεί ένα σύστημα αξιολόγησης των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον αθλητικό στοιχηματισμό με βάση τη συμμόρφωσή τους με τις προβλέψεις της Σύμβασης Macolin και την υιοθέτηση διαφανών διαδικασιών.

Τέλος, η ομάδα εργασίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων παρουσίασε ένα πρότυπο συμφωνίας μεταξύ αθλητικών οργανισμών και παρόχων στοιχηματισμού για την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων προκειμένου να αποτρέπεται το φαινόμενο στοιχηματισμού από τους ίδιους τους αθλητές στο άθλημά τους.

Σε ό,τι αφορά στις χώρες που προτίθενται να κυρώσουν τη Σύμβαση Macolin, από την ενημέρωση που υπήρχε από τις χώρες επίκειται σύντομα η κύρωση από την Ισπανία, το Βέλγιο και την Λιθουανία.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης έκλεισε με την παρουσίαση από την INTERPOL, την UEFA και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή των ενεργειών που έχουν προγραμματίσει για την παρακολούθηση των στοιχηματικών δεδομένων και την αποτροπή της χειραγώγησης αγώνων στο EURO 2024 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Την επόμενη μέρα, στην 6η συνεδρίαση του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών ο κ. Μαυρωτάς ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των 40 εθνικών πλατφορμών για το elearning tool που έχει δημιουργήσει η ΕΠΑΘΛΑ, το οποίο πλέον θα είναι διαθέσιμο και στην αγγλική γλώσσα, κάτι που προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον από τις χώρες που αναπτύσσουν τώρα τα δικά τους εργαλεία.

Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον κ. Μαυρωτά, στις συνεδριάσεις συμμετείχαν ακόμη η Μαρία Δημοπούλου από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών και ο Βασίλης Κεραμάρης Νομικός Σύμβουλος του γγΑ και Συντονιστής της ομάδας αξιολόγησης της ΕΠΑΘΛΑ.

Στο περιθώριο των εργασιών έγινε και ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των συνέδρων για την 10η επέτειο της Σύμβασης Macolin, με αρχηγούς των δύο ομάδων τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης Γιώργο Μαυρωτά και τον Πρόεδρο του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών, Corentin Segalen (Γαλλία).

ΑΠΟΨΕ στη "ΔΙΚΗ": Η δικαίωση του Αλαφούζου + Οι κραυγές για την Φραπάρ + Το διαιτητικό Euro που χάθηκε + Τα πέντε κακουργήματα






Η "Δίκη στο Open", στη νέα εποχή.
Το μακροβιότερο talk show, σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open.

Η αθλητική εκπομπη των μεγάλων αποκαλύψεων δινει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πως ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου - Σχολιάζουν ο προπονητής Αλέκος Βοσνιάδης και ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Στεφανί Φραπάρ και οι αντιδράσεις του Άρη - Αναλύει ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπούζος.

ΘΕΜΑ: Γιατί η ελληνική διαιτησία δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι - Όλες οι απαντήσεις από τον διεθνή διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο.

ΕΡΕΥΝΑ: Η άλλη όψη του επαγγελμαυικού ποδοσφαίρου - Στο studio ο μεγαλομέτοχος της Κηφισιάς Χρήστος Πρίτσας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι 21 δικογραφιες του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού και τα πέντε κακουργήματα - Όλα τα στοιχεία από τη δημοσιογράφο Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα έξι  χρόνια "Δίκη", με όλο το αθλητικό παρασκήνιο. 

Σήμερα, στις 9 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του Open. Και σε μαγνητοσκόπηση, μετά τα μεσάνυχτα, στο Ανοιχτό Κανάλι

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

"Ράπισμα" του Εκλογοδικείου στο νόμο Γεραπετρίτη, γιά τους "Σπαρτιάτες"


ΠΗΓΗ: "EΣΤΙΑ της Κυριακής"

Σε διπλή ήττα - Κυβέρνησης και Αρείου Πάγου - κατέληξε η υπόθεση της έκπτωσης του κόμματος των "Σπαρτιατών", που όχι μόνον δεν οδηγήθηκαν σε έκπτωση από τη Βουλή, αλλά ενδέχεται να διατηρήσουν τις έδρες τους μέχρι το τέλος της τετραετίας!

Το Εκλογοδικείο, το οποίο επρόκειτο να κρίνει στην έξοδο των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος, βασιζόμενο στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μπροστά στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές, για τις 12 έδρες των"Σπαρτιατών", επέλεξε "σολομώντεια" λύση, σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη, για την ποινική τους καταδίκη, βάσει της δίωξης της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας υποκρυπτόμενος ηγέτης τους είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Εν αντιθέσει με τον Αρειο Πάγο, που απέκλεισε τους "Σπαρτιάτες" από τις Ευρωεκλογές, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, δεν ακολούθησε στην κρίση του την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που κινήθηκε σε φιλοκυβερνητική τροχιά.

Αντίθετα, επέλεξε να αποφύγει το αντισυνταγματικό αδιέξοδο, στο οποίο θα οδηγείτο, εάν ακολουθούσε τη λύση της έκπτωσης των "Σπαρτιατών" από τη Βουλή και παράλληλα την αναδιανομή των εδρών τους, όπως επιθυμούσαν διακαώς το Μέγαρο Μαξίμου και πολιτικά κόμματα (όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά), τα οποία μάλιστα παρενέβησαν ωμά και απαίτησαν τον αποκλεισμό των "Σπαρτιατών" από τις Ευρωεκλογές, προσδοκώντας παράλληλα ότι, μέσω της απόφασης του Εκλογοδικείου θα καρπώνονταν και τις έδρες τους.

Οι έντεκα ανώτατοι δικαστές και δυο πανεπιστημιακοί, οι οποίοι συγκροτούν τα μέλη της 13μελούς σύνθεσης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, με Πρόεδρο του Εκλογοδικείου την Πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα, με την ετυμηγορία τους μετέθεσαν ουσιαστικά την έκδοση απόφασης, για τις έδρες των "Σπαρτιατών", μέχρι να υπάρξει αμετάκλητη ποινική καταδίκη εναντίον τους, γιά το αδίκημα της απόπειρας εξαπάτησης εκλογέων, γιά το οποίο διώκονται άπαντες - πλην του αρχηγού τους Βασίλη Στίγκα.

Στο διατακτικό της απόφασης του Εκλογοδικείου, το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, οι ανώτατοι δικαστές, δεν προσδιορίζουν εάν απαιτούν αμετάκλητη καταδίκη των "Σπαρτιατών", για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, προκειμένου να αποφασίσουν την έκπτωση τους από τις έδρες τους. Δικαστικές πηγές ωστόσο επέμεναν κατηγορηματικά ότι, όταν αυτό δεν αναφέρεται στο διατακτικό της απόφασης, είναι ζήτημα ερμηνείας, με αυτονόητο κατ΄επιταγήν της Συνταγματικής διάταξης του άρθρου 29, που κάνει λόγο για αμετάκλητη καταδίκη των βουλευτών του κόμματος.

Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Εκλογοδικείου?

Oτι, οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος διατηρούν τις έδρες τους, μέχρι νεοτέρας, καθώς το Εκλογοδικείο δεν προσδιορίζει το χρόνο, που θα επαναλάβει τη διάσκεψη, για να λάβει την απόφαση, για την έκπτωση τους ή όχι από τη Βουλή.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό ωστόσο και με βάση τους ρυθμούς, με τους οποίους λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη, το πιθανότερο είναι ότι, οι "Σπαρτιάτες" θα διατηρήσουν τις έδρες τους μέχρι το τέλος της τετραετίας, εφόσον βέβαια, δεν οδηγηθούμε νωρίτερα σε εθνικές εκλογές.

Πως θα προκύψει αυτό?

Στις 19 Ioυνίου έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 11 βουλευτών των "Σπαρτιατών", οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι με βάση τις καταγγελίες του αρχηγού τους, περί "Μαφίας" και "Ντον Κορλεόνε", στις οποίες βασίστηκε η Εισαγγελέας ΑΠ κ. Αδειλίνη, για να τους καταστήσει κατηγορούμενους, για εξαπάτηση εκλογέων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στις 19 Ιουνίου θα ζητηθεί αναβολή από συνηγόρους των κατηγορουμένων και καθώς η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη, το πιθανότερο είναι ότι, θα δοθεί. Ανάλογα με το πότε θα προσδιοριστεί η επόμενη δικάσιμος και ακόμη κι αν υπάρξει πρωτόδικη καταδίκη των βουλευτών, μέχρι να τελεσιδικήσει η τυχόν καταδικαστική απόφαση και επιπλέον μέχρι να οδηγηθεί σε αναίρεση, το πιθανότερο είναι ότι, θα έχει παρέλθει η τριετία, που έχει απομείνει για τη διακυβέρνηση της ΝΔ και οι "Σπαρτιάτες" θα παραμένουν στη Βουλή.

Η απόφαση του Εκλογοδικείου, που εκτός των άλλων συνέτριψε του προσφάτως ψηφισθέντα νόμο ΓεραπετρίτηΑλιβιζάτου, που αποκλείει από τις εκλογές κόμματα των οποίων ο πραγματικός αρχηγός έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανέδειξε επίσης μία άγνωστη πτυχή της υπόθεσης, η οποία καταδεικνύει τη νομική "γύμνια" της δικογραφίας, για την έκπτωση των "Σπαρτιατών".

Σύμφωνα με πληροφορίες - καθώς το διατακτικό της απόφασης δεν έχει δοθεί ούτε στους έχοντες έννομο συμφέρον - τα μέλη του Εκλογοδικείου έλαβαν μία προδικαστική απόφαση. Ζητάνε εντός 20 ημέρων από την καθαρογραφή και την κοινοποίηση στους βουλευτές της απόφασης του Εκλογοδικείου, περί αναβολής της κρίσης του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, να τους αποστείλει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αντίγραφο, με την ποινική δίωξη, που έχει ασκηθεί από την ανώτατη εισαγγελέα κ. Αδειλίνη, εναντίον των 11 βουλευτών των "Σπαρτιατών", προκειμένου να το λάβουν υπόψη τους, όταν θα επαναληφθεί η διάσκεψη τους, μετά την έκδοση απόφασης για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, που αντιμετωπίζουν.

Εν ολίγοις, οι δικαστές του Εκλογοδικείου καταδεικνύουν με την απόφαση τους περί αναβολής ότι, δεν ήταν διατεθειμένοι να απωλέσουν τη συνταγματική αξιοπρέπεια τους και να οδηγηθούν σε αλλοίωση της λαικής βούλησης, με διαμοιρασμό εδρών των "Σπαρτιατών σε άλλα κόμματα, που δεν ψήφισαν οι ψηφοφόροι του ακροδεξιού κόμματος.

Η "Εστία της Κυριακής" ήταν η μόνη, που είχε προαναγγείλει την απόφαση του Εκλογοδικείου, για μη αναδιανομή των εδρών των "Σπαρτιατών", όπως διακαώς επιθυμούσε η Κυβέρνηση, καθώς αυτό θα αποτελούσε ευθεία κατάλυση του Συντάγματος και αλλοίωση της λαικής βούλησης!





















Η "κίτρινη" κάρτα του Διώτη

 


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Ο τελικός του Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, με τιτλούχο τον ΠΑΟΚ, ξύπνησε... ποδοσφαιρικές μνήμες, στον ε.τ. Αντεισαγγελέα Εφετών Γιάννη Διώτη, ο οποίος είχε διατελέσει και άτυπος αθλητικός εισαγγελέας, τη δεκαετία του 1990.

Ο γνωστός από την υπόθεση της 17 Νοέμβρη εισαγγελικός λειτουργός, είχε επιλεγεί τη δεκαετία του ΄90, από τον τότε Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Τουμπάνο, ως Εισαγγελέας, για να παρίσταται σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες, γιά την τήρηση της νομιμότητας, κυρίως μετά την ψήφιση του τότε αθλητικού νόμου, για τη βία στα γήπεδα.

Και ο λόγος ήταν το ότι, αν και Ολυμπιακός, ο τότε Εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν ήταν φανατικός οπαδός της ομάδας του, όπως άλλοι συνάδελφοι του. Συν τοις άλλοις, ήταν και άτεγκτος.

Ετσι βρέθηκε σε αγώνα του Παναθηναικού με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ως επόπτης εισαγγελέας.

Ο κ. Διώτης κάθισε στις VIP θέσεις και πολύ κοντά του, όπως διηγείται ο ίδιος,  βρισκόταν ο τότε Πρόεδρος και ιστορικός ηγέτης του Παναθηναικού Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Στη διάρκεια του αγώνα, ο Πρόεδρος του Παναθηναικού εκστόμιζε ύβρεις, χωρίς να αντιλαμβάνεται την παρουσία του εισαγγελέα, που τον παρακολουθούσε... ετοιμοπόλεμος και σωστά, καθώς ο τότε αθλητικός νόμος ήταν σαφής ότι, απαγορευόταν, με απειλή ποινής, αυτή η συμπεριφορά.

- Ελάτε εδώ παρακαλώ, είπε αυστηρά ο κ. Διώτης στον  τότε αστυνομικό διευθυντή, που βρισκόταν στο γήπεδο. 

"Πείτε στον Πρόεδρο του Παναθηναικού να σταματήσει να υβρίζει, διαφορετικά, όπως ορίζει ο νόμος, θα συλληφθεί!

"Πάγωσε" ο αστυνομικός διευθυντής... ύδρωσε... ξαναύδρωσε, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του.

Επέμεινε ο Εισαγγελέας προς τον Αστυνομικό Διευθυντή:

- Καταλάβατε τι σας είπα? Πείτε σε έναν αστυνομικό, να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι, εάν συνεχίσει να υβρίζει, θα συλληφθεί!

Αμίλητος ο αστυνομικός διευθυντής!

Ο Εισαγγελέας, έδειξε ότι, δεν αστειεύεται και πως το εννοούσε, και απευθυνόμενο αυστηρά και... απειλητικά προς στον Αστυνομικό Διευθυντή είπε:

"Εάν δεν κάνετε ό,τι σας λέω, τότε θα συλληφθείτε εσείς!

Ο Αστυνομικός Διευθυντής έστειλε αμέσως έναν αστυνομικό, ο οποίος μετέφερε στον τότε Πρόεδρο του Παναθηναικού την εντολή του εισαγγελέα.

Ο τότε ηγέτης της ομάδας των πρασίνων συμμορφώθηκε και δεν είπε ούτε μία λέξη απρεπή!

Ολα τα παραπάνω, διά στόματος του επίτιμου Αντεισαγγελέα Εφετών Γιάννη Διώτη!

ΕΔΕ από Φλωρίδη στο Νεκροτομείο Πειραιά!




Την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη προκάλεσε το δημοσίευμα του "ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ", που ανέφερε ότι, γιά πρώτη φορά μπαίνει εισαγγελέας στο Νεκροτομείο Πειραιά και ξεκινάει έρευνα, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του δικηγόρου Γιάννη Απατσίδη ότι, στο παρασκήνιο δρα εγκληματική οργάνωση, που φέρεται να εισπράττει χρήματα από γραφεία τελετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φλωρίδης έδωσε εντολή στην υπηρεσιακή  γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, να διενεργήσει Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Επιπλέον ζητήθηκε από τον Υπουργό επέκταση της ΕΔΕ εκτός από το Νεκροτομείο Πειραιά και στα νεκροτομεία Αθηνών και Μυτιλήνης, που φέρονται να υπάρχουν αντίστοιχες καταγγελίες!

"Αναστήθηκε", για να πάει στη Φυλακή!



Σκηνοθέτησε το... θάνατο, για να "σπάσει" την απαγόρευση εξόδου, που του είχε επιβληθεί από την Δικαιοσύνη, ώστε να μπορεί να ταξιδεύει ανενόχλητος στη Γερμανία, όπου λειτουργούσε την επιχείρηση του με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με τη στήλη "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ", που αποκάλυψε την υπόθεση στην "κυριακάτικη δημοκρατία", δύο χρόνια αργότερα, μην αντέχοντας το... κρυφτό, αυτοκαταγγέλθηκε ότι, είχε πλαστογραφήσει το θάνατο του!!!

Πρωταγωνιστής της απίστευτης και πρωτοφανούς υπόθεσης, που απασχολεί τη Δικαιοσύνη από το 2012, ο 60χρονος Νίκος Χρήστου, ο οποίος κατάφερε να παραπλανήσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές, κατασκευάζοντας πλαστά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και το πιστοποιητικό θανάτου του!!

Ολα ξεκίνησαν μετά την εμπλοκή του σε σοβαρή ποινική υπόθεση, για την οποία του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταξιδέψει στη Γερμανία, όπου ήταν μόνιμος κάτοικος.

Με τη βοήθεια γνωστού του, που είχε γραφείο τελετών, πέτυχε να εκδόσει πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο μάλιστα επικυρώθηκε από το Δήμο Αθηναίων και πλέον θεωρείτο νεκρός, οπότε έπαψε και η εναντίον του ποινική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος Νίκος Χρήστου ξεκίνησε τα πήγαινε - έλα στη Γερμανία, καταφέροντας παράλληλα να περνάει τα σύνορα με την πραγματική του ταυτότητα, χωρίς ποτέ κανένας να τον σταματήσει, αφού τυπικά ήταν νεκρός...

Ωστόσο, δύο χρόνια αργότερα, το 2014, θέλοντας να ζήσει φυσιλογικά και χωρίς κυνηγητό, πήγε ο ίδιος στο ελληνικό προξενείο στο Βερολίνο, όπου κατήγγειλε τον εαυτό του, γιά όσα είχε διαπράξει, ενώ ζήτησε την έκδοση διαβατηρίου, ως ζωντανός πλέον!

Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Νίκος Χρήστου στον "ΑΔΕΚΑΣΤΟ", στο ελληνικό προξενείο τον ενημέρωσαν ότι, δεν μπορεί να γίνει τόσο απλά η διαδικασία και θα πρέπει να συλληφθεί και να μεταφερθεί στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί η αλήθεια των αυτοκαταγγελιών του.

Συνέχισε να ζει ανενόχλητος στη Γερμανία, όπου συνελήφθη τρία χρόνια αργότερα, το 2017 και εκδόθηκε στην Ελλάδα.

Οδηγήθηκε στις φυλακές και τότε διαπίστωσε ότι, μαζί με τον ίδιο, που μέχρι τότε θεωρείτο νεκρός, στο μεταξύ είχε αναβιώσει και η εναντίον του ποινική δίωξη, για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μάλιστα είχε καταδικαστεί ερήμην σε 15χρόνια κάθειρξη, καθώς οι δικαστικές αρχές δεν του κοινοποίησαν την κλήτευση, για το δικαστήριο του, στη διεύθυνση του στη Γερμανία, αλλά στην παλιά του διεύθυνση στο Μοσχάτο, όπου διέμενε, πριν σκηνοθετήσει το θάνατο του.

Ακόμη χειρότερα για τον ίδιο, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 2017, διαπίστωσε ότι, είχε παρέλθει πλέον και η προθεσμία για την άσκηση έφεσης κι έπρεπε να εκτίσει την ποινή του.

Ο Νίκος Χρήστου, τα τελευταία δύο χρόνια κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Εχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία πρωτόδικα απορρίφτηκε, γι΄αυτό και παραμένει έγκλειστος.

Ελπίζει στην κρίση του συμβουλίου εφετών, για μιά δεύτερη ευκαιρία...

Εντοπίστηκε ο δράστης στο "ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ"!

 Γράφει η "Δίκη" του Κυριάκου Θωμαίδη:

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ στο ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ: Εντοπίστηκε ο δράστης!

Φωτίζεται η υπόθεση εμπρησμού στο Βικελίδης (https://dikisports.blogspot.com/2024/05/blog-post_277.html?m=1): 

Η "Δίκη" αποκαλύπτει ότι το Τμήμα Αθλητικής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εντόπισε τον δράστη! 

Σε κάμερα ασφαλείας του γηπέδου του Άρη, χθες, στις 23.26, εμφανίζεται άτομο με "φουλ φέις" να εισέρχεται παράνομα στο γυμναστήριο.

Ο δράστης εκμεταλλεύετσι κενό στο σύστημα ασφαλείας του χώρου και ανάβει έναν πυρσό έξω από το γραφείο του Θ.Καρυπίδη. Η φωτιά επεκτείνεται και σε σουίτα. 

Αστυνομικές πηγές εξέφραζαν βεβαιότητα για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τη χωροταξία του Βικελίδης.

Εμπρησμός στο γήπεδο του ΑΡΗ - Καταστροφές σε γραφείο Καρυπίδη, σουίτες και αρχειακό υλικό!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ






 












Εμπρησμός λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, σήμερα,  στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αγνωστοι διέρρηξαν το γυμναστήριο του γηπέδου του ΑΡΗ, ανέβηκαν στις σουίτες και στο γραφείο του Προέδρου, όπου πέταξαν δύο αναμμένους πυρσούς.

Προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε, με τη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στα βίντεο και τις φωτο, που αποκαλύπτουν οι "Δικογραφίες" φαίνονται οι κατεστραμμένες σουίτες και οι ζημιές στο γραφείο του ισχυρού άνδρα του ΑΡΗ, Θόδωρου Καρυπίδη.

Μάλιστα, καταστράφηκε και αρχειακό υλικό, αλλά και οικονομικά στοιχεία, που υπήρχαν στα γραφεία.

Ο κ. Καρυπίδης κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων και αύριο θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, για την καταστροφή του αρχείου.

Εικάζεται ότι, "άγνωστοι" γνώριζαν πολύ καλά τη χωροταξία του γηπέδου.














Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Οι 173 αόρατοι κατηγορούμενοι!

 ΠΗΓΗ: monobala

Η υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, δημιούργησε ένα δικαστικό προηγούμενο, που όμοιο του δεν έχει προυπάρξει!

Αφορά τους 173 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι παραμένουν... αόρατοι,  καθώς στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό έγγραφο της Οικονομικής Αστυνομίας, δεν αναφέρονται τα ονόματα τους, αλλά μόνον τα αρχικά του ονοματεπωνύμου και του πατρωνύμου τους.

Αυτό είναι κάτι, που συμβαίνει γιά πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, καθώς μέχρι τώρα η ταυτότητα των κατηγορουμένων ή των υπόπτων προστατευόταν από τους δημοσιογράφους και τη δημοσιότητα, γιά λόγους τεκμηρίου αθωώτητας, ωστόσοτα ονόματα τους  ήταν γραμμένα φαρδιά - πλατιά στο έγγραφο της Αστυνομίας.

 Ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της δικογραφίας, επέλεξε να παραμείνουν... αόρατοι οι κατηγορούμενοι, ακόμη και γιά τους αστυνομικούς, που παρέδωσαν τα έγγραφα στην 13 ανακρίτρια Θεοδώρα Τραιανίδου,  που  εκτός από τον ίδιο - είναι η μοναδική, που γνωρίζει ποιοί εμπλέκονται στην υπόθεση.

Είναι η πρώτη φορά, που η Δικαιοσύνη προστατεύεται ακόμη και από τους Διωκτικούς μηχανισμούς της.

Θα έχει τους λόγους του ο Εισαγγελέας!...


Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

To βλέπετε κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ? Βαριά καταγγελία από Φιλόζωους Εθελοντές Πάτμου: Κάποιοι αχρείοι βασανίζουν γάτες στο νησί (Σκληρές εικόνες)


ΠΗΓΗ: iEdiseis :
https://www.ieidiseis.gr/ellada/248001/vanafsi-kakopoiisi-gaton-stin-patmo-entopistikan-me-egkaymata-sklires-eikones

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου δημοσίευσαν εικόνες από μια κακοποιημένη γάτα.

Για κακοποίηση γατών που έχουν εντοπιστεί με εγκαύματα στην περιοχή Μελόι, κάνει λόγο με ανάρτησή τους στα social media οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «πριν λίγο καιρό μας είχαν ενημερώσει για μια γάτα με εγκαύματα στο Μελόι. Πήγαμε την πήραμε και με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και η κοπέλα που μας ειδοποίησε ανέλαβε την υπόλοιπη θεραπεία της μέχρι την αποκατάσταση».

Όπως καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου, «ο γιατρός είπε ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα και η ύπαρξη και άλλων γατιών με παρόμοια τραύματα το επιβεβαιώνει». Την Τρίτη (21/5) «μας ειδοποίησαν για πολύ νεαρή γάτα με ίδια τραύματα».

Βάσει των όσων αναφέρει η ανάρτηση: «Κατά κάποιο περίεργο τρόπο εμφανίζονται εκεί και άλλες γάτες με εγκαύματα και τα μισά έχουν εξαφανιστεί».

Ακολουθούν σκληρές εικόνες με την κακοποίηση της μικρής γάτας στην Πάτμο:


Πριν λίγο καιρό μας είχαν ενημερώσει για μια γατα με εγκαύματα στο Μελόι.Πήγαμε την πήραμε και με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και η κοπέλα που μας ειδοποίησε ανέλαβε την υπόλοιπη θεραπεία της μέχρι την αποκατάσταση.
Ο γιατρός είπε ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα και η ύπαρξη και άλλων γατιών με παρόμοια τραύματα το επιβεβαιώνει.Σημερα μας ειδοποίησαν για πολύ νεαρή γάτα με ίδια τραύματα.
Κατά κάποιο περίεργο τρόπο εμφανίζονται εκεί και άλλες γάτες με εγκαύματα και τα μισά έχουν εξαφανιστεί.
Κατά τα άλλα σαν φταίνε οι στειρωσεις, το συμπέρασμα δικό σας!