Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

"Τρύπια" βάρκα τα μέτρα Κυβέρνησης και Βρούτση, για την αθλητική βία!

Δύο αλλεπάλληλα περιστατικά βίας σε γήπεδα, καταδεικνύουν πόσο διάτρητα είναι τα μέτρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για τη βία σε γήπεδα και σε αθλητικούς χώρους.


Στο πρώτο:

Χάος επικράτησε σε ποδοσφαιρικό αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Λάρισα, όταν διαιτητής δέχθηκε επίθεση.Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο διαιτητής απέβαλε παίκτη των φιλοξενούμενων για αντιαθλητική συμπεριφορά και λίγο αργότερα έκανε το ίδιο και με αθλητή των γηπεδούχων για ανάλογους λόγους.

Όπως μεταφέρει το onlarissa.gr. μετά τις αποφάσεις του αυτές «άτομα της γηπεδούχου ομάδας», όπως αναγράφει στο φύλλο αγώνα, τον έσπρωξαν και έπεσε στο έδαφος.

Όντας κάτω, δέχθηκε χτυπήματα στο σώμα, ενώ ένα άτομο επιχειρούσε να τον προστατεύσει.

Το παιχνίδι διακόπηκε και το θύμα και ένας συνάδελφός του αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και κάλεσαν την αστυνομία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο γήπεδο και η ένταση τελικά εκτονώθηκε.



Στο δεύτερο:

Ένα αδιανόητο περιστατικό οπαδικής βίας κατέγραψε ο φακός στην Εύβοια κατά τη διάρκεια τοπικού αγώνα μπάσκετ, όταν θεατές μπήκαν στο γήπεδο και άρχισαν να ξυλοκοπούν τους παίκτες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το evima.gr, το βίαιο συμβάν διαδραματίστηκε το περασμένο Σάββατο (11/5) στον αγώνα Σύλλας-Α.Ε. Καρύστου για τα playoffs της Α’ ΕΣΚΑΣΕ στην Αιδηψό, όταν ο διαιτητής έδωσε τεχνική ποινή σε παίκτη των γηπεδούχων.

Αρχικά υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δύο παίχτες όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο και στη συνέχεια το παρκέ μετατράπηκε σε ρινγκ, με άτομα από τον πάγκο αλλά και οπαδούς να εισβάλουν στο γήπεδο και να χτυπούν τους παίχτες.

Την ώρα που ξεκίνησαν τα επεισόδια το σκορ έδειχνε 61-68 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το φύλλο αγώνος που συνέταξαν οι διαιτητές είναι επιβαρυντικό για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα της Καρύστου αποχώρησε από το γήπεδο για το λιμάνι της Αιδηψού με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.