Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Σε φιάσκο κατέληξε η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πϋλου. Αθώοι ο 9 Αιγύπτιοι διασωθέντες

Σε δικαστικό... ναυάγιο κατέληξε η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, καθώς η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας έδωσε μιά αναπάντεχη τροπή στη δίκη.

Η υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο, καθώς οι δικαστές έκριναν απαράδεκτη την ποινική δίωξη, που είχε ασκηθεί εναντίον των εννέα Αιγυπτίων διασωθέντων.

Μετά από αυτό, το δικαστήριο αθώωσε τους εννέα Αιγύπτιους, διασωθέντες, που δικάζονταν κατηγορούμενοι ως διακινητές, καθώς επίσης και κατηγορούμενοι για την πρόκληση του ναυαγίου.

Το δικαστήριο, που επρόκειτο να δικάσει την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου έκρινε ότι, δεν έπρεπε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας, καθώς το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, που έκανε δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας είναι αναρμόδιο, να δικάσει.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι αφέθηκαν τυπικά ελεύθεροι, καθώς κρατούνται μόνο διοικητικά και αναμένεται να κριθεί η απέλαση τους.

Με χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς έγινε δεκτή η απόφαση, από πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια.


.