Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Συμφιλιωτικά λειτούργησε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ελένη Φραγκάκη σε προεκλογικές κόντρες δικαστών!


Η προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης είναι πρώτιστο μέλημα, για την Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ελένη Φραγκάκη!

Το έκανε πράξη στη δίκη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Εισαγγελέα Εφετών Ελένης Τουλουπάκη, για την υπόθεση της Novartis, όπου η κ. Φραγκάκη ήταν μέλος της σύνθεσης του 13μελούς Ειδικού Δικαστηρίου.

Τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και τις άψογες νομικές της γνώσεις, αρετές γιά τις οποίες έλαμψε και ξεχώρισε η κ. Φραγκάκη, τις διαπιστώσαμε στο Ειδικό Δικαστήριο.

Τώρα τις αποδεικνύει για δεύτερη φορά, ως Προισταμένη της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, που κρίνει πειθαρχικά όλους τους δικαστές.

Σε μιά περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη, για τη Δικαιοσύνη, ενόψει των επικείμενων εκλογών, γιά την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Αντιπρόεδρος ΑΠ Ελένη Φραγκάκη, λειτούργησε... πυροσβεστικά.

Αντι να... πάρει κεφάλια, προέτρεψε και τις δύο πλευρές, σε "εποικοδομητική, απαλλαγμένη τοξικότητας συζήτηση και επικοινωνία, η οποία θα πρέπει να διεξάγεται, όπως αρμόζει στην ποιότητα και το ήθος των δικαστικών λειτουργών".

Αυτά και άλλα πολλά ανέφερε σε επιστολή της, την οποία απεύθυνε στους Προέδρους των Διοικήσεων των Εφετείων και των Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, όπως και στους διευθύνοντες τα δικαστήρια όλης της χώρας, αλλά και τους Προισταμένους των Ειρηνοδικείων.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, διάλογος δικαστών, σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με απρεπείς εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, που κατά την κ. Φραγκάκη συνιστούν "καλλιέργεια της κουλτούρας της αγένειας"...


ΠΗΓΗ:  "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"