Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Γκαφατζής!

 



ΠΗΓΗ: iEdiseis

«Βάλαμε κάμερες σε όλα τα γήπεδα»!
Απίστευτη δήλωση από τον Πρωθυπουργό, ενώ ο τελικός το Σάββατο γίνεται χωρίς κάμερες και χωρίς κόσμο!!

Ο Κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια αυτοαναιρέθηκε, παραδεχόμενος πως «δεν είναι εικόνα τελικού Κυπέλλου χωρίς φιλάθλους».

Σε μια δήλωση που πέρασε... στα ψιλά, αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική ιστοσελίδα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε στο Sport24 ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου αθλητικού νόμου, έχουν μπει κάμερες «σε όλα τα γήπεδα». Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο οποίο η ομάδα του Βόλου έπαιξε όλα της τα παιχνίδια στα playouts χωρίς κόσμο, επειδή το μέτρο αυτό δεν υλοποιήθηκε, ενώ ο επερχόμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη δεν θα γίνει με την παρουσία θεατών, ακριβώς για αυτόν τον λόγο!

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου Παντελή Βλαχόπουλου ότι ακόμη δεν αισθάνεται έτοιμος να πάρει το 10χρονο παιδί του στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μαζί έναν αγώνα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν θα διαφωνήσω κατ' ανάγκη μαζί σας, γιατί νομίζω ότι όλοι έχουμε τραυματιστεί πολλαπλά από εικόνες του παρελθόντος σχετικά με φαινόμενα πολύ σκληρής βίας. Το είδαμε και με φέτος με τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, το είδαμε και με τις δολοφονίες φιλάθλων τα τελευταία χρόνια».

Μητσοτάκης: «Κάμερες σε όλα τα γήπεδα, μπήκαν!»

«Τι έχει αλλάξει, όμως, από τότε; », διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και απάντησε: «Πρώτον, η απόλυτη αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία έχει στη διάθεσή της για να βάλει σε τάξη αυτό το πρόβλημα, το οποίο είναι ένα πρόβλημα όχι μόνο δημόσιας τάξης, αλλά και ανάγκης των φιλάθλων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φίλαθλοι που χαίρονται το άθλημα και θέλουν να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Αυτό οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Επαναλαμβάνω, τα μέτρα τα οποία πήραμε, δηλαδή κάμερες σε όλα τα γήπεδα, μπήκαν!

Ηλεκτρονικό, εξατομικευμένο εισιτήριο, υλοποιείται. Αυτοματοποιημένες ποινές, πιστεύουμε πολύ σε αυτό. Επέμενα προσωπικά σε αυτήν την παρέμβαση. Κάποιοι θεωρούν ότι κάναμε κάποια εισπήδηση στο αυτοδιοίκηση του ποδοσφαίρου. Δεν το πιστεύω και δεν πρόκειται να αλλάξουμε θέση σε αυτό. Το γνωρίζουν όλοι: Έπεσε κροτίδα, μια αγωνιστική. Έπεσε φωτοβολίδα, μια αγωνιστική. Χωρίς δράμα, χωρίς φασαρίες, χωρίς ενστάσεις. Και είδατε ότι τα μέτρα αυτά -μέχρι στιγμής- απέδωσαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε χωρίς να του δοθεί σχετική πάσα και για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τον τελικό Κυπέλλου. Και ενώ αυτοαναιρεθηκε, δεν έκανε αναφορά στο φετινό παιχνίδι, αλλά στους τελικούς που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι ο τελικός του κυπέλλου να γίνεται πάντα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Να είναι καθορισμένο, όπως γίνεται στο "Γουέμπλεϊ", όπως γίνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, όπως γίνεται στο "Σταντ ντε Φρανς" και από του χρόνου αυτή θα είναι η βούλησή μας», είπε. Μάλιστα, έκανε αναφορά και στην ΕΠΟ, για την οποία είπε ότι «πιστεύω ότι θα αντιληφθεί αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι εικόνα αυτή του τελικού Κυπέλλου χωρίς φιλάθλους. Είναι κρίμα. Είναι μια εικόνα που προέρχεται από άλλη εποχή».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Θέλω να πιστεύω ότι από το ’25 και μετά δεν θα είναι αντικείμενο συζήτησης το πού θα γίνεται ο τελικός του Κυπέλλου. Να βάλουμε όλες τις κάμερες που πρέπει και στο ΟΑΚΑ και ο τελικός θα γίνεται πάντα στο ΟΑΚΑ».