Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Αμετακίνητος ο Λινός στο τιμόνι του Πρωτοδικείου, για ένα χρόνο ακόμη


Αμετακίνητος στο τιμόνι της  Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας θα παραμείνει, για ένα χρόνο ακόμη, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Χριστόφορος Λινός, υιός του προσφάτως αποβιώσαντα επίτιμου Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού.

Η εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία του κ. Λινού στο τιμόνι του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της χώρας, ενώ κανονικά λήγει φέτος, θα παραταθεί γιά ένα χρόνο ακόμη, εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη, που επέβαλλε η Κυβέρνηση.

Ο νέος Δικαστικός Χάρτης, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και προβλέπει την ενοποίηση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία, απαιτεί, ειδικά φέτος, να βρίσκονται στην ηγεσία του κάθε Πρωτοδικείου, δικαστές με γνώση και εμπειρία της ανθρωπογεωγραφίας των δικαστικών λειτουργών.

Η ενοποίηση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία, φέρνει τους Ειρηνοδίκες σε θέσεις δικαστών στα Πρωτοδικεία φέτος, ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν επαφή και γνώση των υποθέσεων, που εκδικάζονταν εκεί.

Ο κ. Λινός, όπως και άλλοι προιστάμενοι των Πρωτοδικείων - η θητεία των οποίων επίσης παρατείνεται - θα παραμείνουν για ένα χρόνο ακόμη, προκειμένου να  συγκροτήσουν τα τμήματα των Πρωτοδικείων και με Ειρηνοδίκες, ανάλογα με τη γνώση και την εμπειρία τους.

Ο νέος Δικαστικός Χάρτης θα ξεκινήσει να λειτουργεί με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου 2024.