Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η "κίτρινη" κάρτα του Διώτη

 


ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

Ο τελικός του Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, με τιτλούχο τον ΠΑΟΚ, ξύπνησε... ποδοσφαιρικές μνήμες, στον ε.τ. Αντεισαγγελέα Εφετών Γιάννη Διώτη, ο οποίος είχε διατελέσει και άτυπος αθλητικός εισαγγελέας, τη δεκαετία του 1990.

Ο γνωστός από την υπόθεση της 17 Νοέμβρη εισαγγελικός λειτουργός, είχε επιλεγεί τη δεκαετία του ΄90, από τον τότε Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Τουμπάνο, ως Εισαγγελέας, για να παρίσταται σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες, γιά την τήρηση της νομιμότητας, κυρίως μετά την ψήφιση του τότε αθλητικού νόμου, για τη βία στα γήπεδα.

Και ο λόγος ήταν το ότι, αν και Ολυμπιακός, ο τότε Εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν ήταν φανατικός οπαδός της ομάδας του, όπως άλλοι συνάδελφοι του. Συν τοις άλλοις, ήταν και άτεγκτος.

Ετσι βρέθηκε σε αγώνα του Παναθηναικού με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, ως επόπτης εισαγγελέας.

Ο κ. Διώτης κάθισε στις VIP θέσεις και πολύ κοντά του, όπως διηγείται ο ίδιος,  βρισκόταν ο τότε Πρόεδρος και ιστορικός ηγέτης του Παναθηναικού Γιώργος Βαρδινογιάννης.

Στη διάρκεια του αγώνα, ο Πρόεδρος του Παναθηναικού εκστόμιζε ύβρεις, χωρίς να αντιλαμβάνεται την παρουσία του εισαγγελέα, που τον παρακολουθούσε... ετοιμοπόλεμος και σωστά, καθώς ο τότε αθλητικός νόμος ήταν σαφής ότι, απαγορευόταν, με απειλή ποινής, αυτή η συμπεριφορά.

- Ελάτε εδώ παρακαλώ, είπε αυστηρά ο κ. Διώτης στον  τότε αστυνομικό διευθυντή, που βρισκόταν στο γήπεδο. 

"Πείτε στον Πρόεδρο του Παναθηναικού να σταματήσει να υβρίζει, διαφορετικά, όπως ορίζει ο νόμος, θα συλληφθεί!

"Πάγωσε" ο αστυνομικός διευθυντής... ύδρωσε... ξαναύδρωσε, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του.

Επέμεινε ο Εισαγγελέας προς τον Αστυνομικό Διευθυντή:

- Καταλάβατε τι σας είπα? Πείτε σε έναν αστυνομικό, να ενημερώσει τον Πρόεδρο ότι, εάν συνεχίσει να υβρίζει, θα συλληφθεί!

Αμίλητος ο αστυνομικός διευθυντής!

Ο Εισαγγελέας, έδειξε ότι, δεν αστειεύεται και πως το εννοούσε, και απευθυνόμενο αυστηρά και... απειλητικά προς στον Αστυνομικό Διευθυντή είπε:

"Εάν δεν κάνετε ό,τι σας λέω, τότε θα συλληφθείτε εσείς!

Ο Αστυνομικός Διευθυντής έστειλε αμέσως έναν αστυνομικό, ο οποίος μετέφερε στον τότε Πρόεδρο του Παναθηναικού την εντολή του εισαγγελέα.

Ο τότε ηγέτης της ομάδας των πρασίνων συμμορφώθηκε και δεν είπε ούτε μία λέξη απρεπή!

Ολα τα παραπάνω, διά στόματος του επίτιμου Αντεισαγγελέα Εφετών Γιάννη Διώτη!