Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Οι 173 αόρατοι κατηγορούμενοι!

 ΠΗΓΗ: monobala

Η υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, δημιούργησε ένα δικαστικό προηγούμενο, που όμοιο του δεν έχει προυπάρξει!

Αφορά τους 173 εμπλεκόμενους στην υπόθεση, οι οποίοι παραμένουν... αόρατοι,  καθώς στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό έγγραφο της Οικονομικής Αστυνομίας, δεν αναφέρονται τα ονόματα τους, αλλά μόνον τα αρχικά του ονοματεπωνύμου και του πατρωνύμου τους.

Αυτό είναι κάτι, που συμβαίνει γιά πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, καθώς μέχρι τώρα η ταυτότητα των κατηγορουμένων ή των υπόπτων προστατευόταν από τους δημοσιογράφους και τη δημοσιότητα, γιά λόγους τεκμηρίου αθωώτητας, ωστόσοτα ονόματα τους  ήταν γραμμένα φαρδιά - πλατιά στο έγγραφο της Αστυνομίας.

 Ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της δικογραφίας, επέλεξε να παραμείνουν... αόρατοι οι κατηγορούμενοι, ακόμη και γιά τους αστυνομικούς, που παρέδωσαν τα έγγραφα στην 13 ανακρίτρια Θεοδώρα Τραιανίδου,  που  εκτός από τον ίδιο - είναι η μοναδική, που γνωρίζει ποιοί εμπλέκονται στην υπόθεση.

Είναι η πρώτη φορά, που η Δικαιοσύνη προστατεύεται ακόμη και από τους Διωκτικούς μηχανισμούς της.

Θα έχει τους λόγους του ο Εισαγγελέας!...