Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Γ.ΠΕΤΡΑΚΗΣ στη "ΔΙΚΗ": : «Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πόσο καλή ομάδα είναι-Διαφορετικός Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ»

 



Ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε στην μάχη του τίτλου, την όμορφη κίνηση με τον 21χρονο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνο Τζολάκη έξω από γήπεδο της Τούμπας, αλλά και για την παρωδία με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων είπε:

Για την όμορφη κίνηση του Τζολάκη με τον μικρό Γιαννάκη του ΠΑΟΚ:

''Το ποδόσφαιρο παγκοσμίως είναι θέαμα και διασκέδαση. Δυστυχώς επειδή υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα από πίσω πολλές φορές ο δρόμος αυτός χάνεται και πάμε σε συμπεριφορές που δεν είναι η ώρα για να συζητήσουμε. Κινήσεις όπως αυτές που είδαμε μετά το τέλος του ντέρμπι στην Τούμπα είναι που ο κόσμος που χαίρεται να βλέπει''.

Για την παρωδία του τελικού Κυπέλλου:

''Υπάρχει διαφορά στη δομή, τα προβλήματα παντού τα ίδια είναι. Η διαφορά είναι στην εφαρμογή και στην εκτέλεση των νόμων για να υπάρχει η ισορροπία που πρέπει. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το αντικείμενο της συζήτησής μας να είναι καθαρά το ποδόσφαιρο και το θέαμα γιατί αυτά θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Όταν κάτι ανακυκλώνεται συνεχώς το πρόβλημα αντί να μικραίνει, μεγαλώνει''.

Για την μάχη του τίτλου μετά την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό:

''Η ΑΕΚ έχει ένα μικρό πλεονέκτημα και την τύχη στα χέρια της σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Όταν υπάρχει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όλα μπορούν να συμβούν. Όπως και για τον ΠΑΟΚ που έχει μπροστά του δύο δύσκολα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό μομέντουμ και καλή κατάσταση και φαίνεται ότι ξεπέρασε το σοκ στη Λαμία και επιβεβαίωσε το πόσο καλή ομάδα έχει φέτος. Επαναλαμβάνω όλα μπορούν να συμβούν. Στην καμπή που είναι το Πρωτάθλημα καμία ομάδα και κανένας παίκτης δεν είναι αδιάφορος. Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι ένα παιχνίδι ρουλέτα. Και οι δύο είναι ενδιαφερόμενοι για διαφορετικούς λόγους''.

Για τις πολλές αλλαγές του Μεντιλίμπαρ στην Τούμπα και το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης:

''Ο κ. Μεντιλίμπαρ κι σε άλλα ματς έκανε ροτέισον και του βγήκε. Αυτό είναι ένας μικρός παράγοντας. Το πιο δύσκολο στην δουλειά μας είναι ο έλεγχος των συναισθημάτων κι αυτό φάνηκε μετά την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League ήρθε η απότομη προσγείωση με την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ είναι ρουλέτα και θα δούμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό με το μαχαίρι στα δόντια''.

Για τον Άρη:

''Ο Άρης δεν θα είναι αδιάφορος απέναντι στον ΠΑΟΚ παρότι έχει μπροστά του τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό γιατί πάντα τα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Άρης σημαίνουν πολλά και για τις δύο ομάδες και ξέρουμε την αντιπαράθεση που υπάρχει ανάμεσα και στους δύο. Κάθε πράγμα στον καιρό του'.

Για τον Παναθηναϊκό:

''Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του έχουν έξτρα πίεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Πιστεύω, θα είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ισορροπία και την ψυχολογία πριν από το ματς με τον Άρη. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ καθόλου ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα πληγωμένη. Δεν ξέρω κατά πόσο ο Παναθηναϊκός μπορεί να ισορροπήσει όπως έκανε ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός. Είναι ερωτηματικό όλη αυτή την πίεση θα την διαχειριστεί'.