Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Αστρονομικές εγγυήσεις, για να γλυτώσουν τη φυλακή, επιβλήθηκαν σε τρεις επιχειρηματίες από την Ευρωπαία ανακρίτρια, για το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών


Με αστρονομικές εγγυήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις ακόμη κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στην Ευρωπαία ανακρίτρια, για την υπόθεση της μη εκτέλεσης της σύμβασης 717, που οδήγησε στο πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.
Πρόκειται για το Δημήτρη Κούτρα, επί δεκαετίες διευθυντή και κατόπιν μέτοχο της Άκτωρ, Αλέξανδρο Εξάρχου που συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα Άκτωρ - Intrakat και Σταύρο Βλάχο επικεφαλής της Alstom στην Ελλάδα, που αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα και της Ευρωπαίας εισαγγελέα Πόπης Παπανδρέου.

Κατηγορούνται, για «απάτη περί τις επιχορηγήσεις», που αφορά την παροχή ψευδών βεβαιώσεων ότι, το έργο προχωρούσε κανονικά, ώστε να συνεχίζεται η ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και να μην υπάρχουν συνέπειες για την κοινοπραξία Άκτωρ-Alstom από τις συνεχείς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Δημήτρη Κούτρα επιβλήθηκε εγγύηση 1.000.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ στον Αλέξανδρο Εξάρχου εγγύηση 500.000 ευρώ χωρίς απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δεν έχει γίνει γνωστό το ποσόν της εγγυοδοσίας, που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο Σταύρο Βλάχο.