Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Δαυίδ εναντίον... Γολιάθ!


Μιά μεγάλη εθνική δικαίωση πέτυχε ο Πρόεδρος ενός μικρού αθλητικού Σωματείου Ποντίων στην Κομοτηνή, ο οποίος είχε καταθέσει προσφυγή κατά του Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης»!

Το Πρωτοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε τη διάλυση του φιλοτουρκικού Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», καθώς είχε στο σήμα του, τον προκλητικό γεωγραφικό προσδιορισμό "Δυτική Θράκη", τον οποίον δεν αποδέχεται η Ελλάδα.

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα στην υπόθεση και διέλυσε το φιλοτουρκικό σωματείο, είχε προηγηθεί ωστόσο και προσφυγή από Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου, που είχε ζητήσει την ανάκληση της ίδρυσης του Συλλόγου ή έστω τη διαγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού, καθώς η χώρα μας δεν αποδέχεται το γεωγραφικό προσδιορισμό «Δυτική».

Αντίθετα, η Άγκυρα επιμένει στον γεωγραφικό προσδιορισμό και για αυτό κάθε Σωματείο, που ελέγχεται από το Προξενείο εκτός από την παράνομη χρήση της λέξης «Τουρκικό», προσθέτει και το «Δυτική» Θράκη.

Πρωτοστάτης στην προσπάθεια διάλυσης του φιλοτουρκικού σωματείου, ήταν ο Πρόεδρος του Σωματείου Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου Μιχάλης Χρήστος Κακουλιδης, η ομάδα του οποίου κυνηγήθηκε όσο καμμία άλλη, καθώς εκδιώχθηκε ουσιαστικά από το πρωτάθλημα και αναγκάστηκε σε αποχώρηση, επειδή φόρεσε μπλούζα με σύνθημα για τη γεννοκτονία των Ποντίων "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ"!

Σε ιστοσελίδα στο facebook "Ίασμος Νέα και Απόψεις", αναγράφεται σχετικά:

"Αχός βαρύς, σπαρακτικές κραυγές ακούγονται, διότι μας τελείωσε ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Σύλλογος "Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε Δυτικής Θράκης" με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κομοτηνής, που αποφάσισε τη διάλυσή του.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα λόγω του απαράδεκτου όρου "Δυτική Θράκη" στην ονομασία του, ενώ οι μόνοι που είχαν το κουράγιο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη-κατά του εμφανώς προκλητικού γεωγραφικού όρου στην ονομασία Συλλόγου- ήταν η Π.Α.Ε. Ποντίων Θρυλορίου και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μιχάλης Χρήστος Κακουλιδης , ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: "Έδωσα έναν αγώνα απέναντι σε ένα σύστημα που επικρατεί στην Κομοτηνή εδώ και χρόνια υπό την ανοχή και την συνεργασία ακόμη, τοπικών πολιτικών στελεχών από όλα τα κόμματα τα οποία με την υπόγεια πρόσβαση σε αυτό έπαιρναν πριμ ψήφων στις εκλογές και δεκάδες χρόνια του χαϊδεύαν τα αφτιά κάνοντας πως δεν τρέχει τίποτα... Στην αρχή δεν με πίστεψε κανείς. Στη συνέχεια με κοιτούσαν περίεργα και στο τέλος με απειλούσαν με προφανές στοιχείο τον φόβο τους καθώς έσπασα ένα ταμπού 40 χρόνων και ένα πολύ δυνατό σύστημα 30 ετών το οποίο κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει. Επιτέλους, η πρώτη νίκη πήρε σάρκα και οστά καθώς πλέον θα ακολουθήσουν και άλλες".

Θυμίζουμε, πως προ μηνών ο απαγορευμένος πια Σύλλογος είχε διοργανώσει δεξίωση εγκαινίων παρουσία του Γενικού Προξένου της Τουρκίας κ. Αϊκούτ Ουνάλ.".




Στη δική του ιστοσελίδα στο fb ο κ. Κακουλίδης δημοσίευσε την ανάρτηση του φιλοτουρκικού Αθλητικού – Πολιτιστικού Συλλόγου με τον τίτλο: «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσέ ’Δυτικής’ Θράκης», για τη διάλυση του σωματείου τους: