Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Πρόσω ολοταχώς!


Ο καλός ο καπετάνιος στη... φουρτούνα φαίνεται!
Η γνωστή λαική ρήση, επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος προυπήρξε καπετάνιος, πριν μπει στο εισαγγελικό Σώμα και εξ αντικειμένου γνωρίζει από φουρτούνες.
Ο κ. Τσορμπατζόγλου, που επανενεργοποίησε την παράλληλη δικαστική έρευνα του Noor One, γιά την οποία ο ανακριτής Πειραιά είχε αποφανθεί αρνητικά, τοποθετήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου με, απόφαση του 15μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.
Το ΑΔΣ έκανε δεκτή αίτηση του, την οποία ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά είχε υποβάλλει πριν επιλεγεί,  ως ένας από τους επτά Ευρωπαίους Εισαγγελείς.
Μάλιστα ο λόγος, γιά τον οποίον είχε ζητήσει την μετάθεση του ση Σύρο, είναι η μεγάλη αγάπη του, γιά τη θάλασσα!
Με βάση την επιλογή του στην Ευρωπαική Εισαγγελία,  θα έπρεπε, να έχει ήδη μετατεθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας.
Το βέτο, που άσκησε την εκλογή του η Ρουμάνα γενική εισαγγελέας Laura Codruţa Kövesi, η οποία είναι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), έβαλε... φρένο, αμφισβητώντας ουσιαστικά την κρίση του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο διαδικασίας που προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό..
Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει κληθεί από την Ρουμάνα Γενική Εισαγγελέα Laura Codruţa Kövesi, να δώσει τις περαιτέρω διευκρινίσεις, που του έχουν ζητηθεί, στις 24 Ιουνίου.
Στο μεταξύ, μετατέθηκε από το ΑΔΣ στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου, όπου και θα υπηρετήσει, εάν τελικά δεν προχωρήσει η επιλογή του ως Ευρωπαίος Εισαγγελέας.
Ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου έχει χειριστεί υποθέσεις τρομοκρατίας, ναρκωτικών και οργανωμένου εγκλήματος.
Γνωρίζει πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τούρκικα  και είχε υπηρετήσει τέσσερα χρόνια στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της ποινικο-δικονομικής συνεργασίας με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα έχει χειριστεί υποθέσεις που αφορούν ευρω-απάτες.