Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Το τηλεφώνημα από τον Αρειο Πάγο, γιά την Πρωτοδίκη, που προήχθη, παρά την πειθαρχική της ποινή! (VIDEO)

 


Αναταράξεις στη Δικαιοσύνη προκάλεσε η αποκάλυψη, γιά την Πρωτοδίκη, η οποία προήχθη από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με σοβαρές πειθαρχικές εκκρεμότητες σε βάρος της, όταν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, για προαγωγή δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, παραλήφθηκαν!
Οι αποκαλύψεις της Μαίρης Μπενέα συνεχίστηκαν στην τηλεοπτική "Δίκη στο Οpen", την περασμένη Δευτέρα, με το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ και ΑΣΥΝΗΘΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ, που δέχτηκε από τον Αρειο Πάγο, "περί απορρήτου της διαδικασίας στο ΑΔΣ", όπου - παρά τις πειθαρχικές της εκκρεμότητες -  αποφασίστηκε με 4 αρνητικές ψήφους, η προαγωγή της συγκεκριμένης Πρωτοδίκη στον ανώτερο βαθμό της Προέδρου Πρωτοδικών.
Ο δικηγόρος Χάρης Κατσιβαρδάς, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο στούντιο  της "Δίκης", μίλησε για γεγονός "σκανδαλώδες από πάσης φύσεως, που ουσιαστικά βλάπτει το κύρος της Δικαισύνης και εν γένει του νομικού κόσμου".

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πως προήχθη, η μία και μοναδική δικαστής, διαχρονικά, ιστορικά, ενώ κόβονται όλοι οι άλλοι;

MΠΕΝΕΑ: Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω. Μπορώ όμως να σας πω τι έγινε, γιατί μου έκανε πραγματικά έκανε πολλή μεγάλη εντύπωση, αυτό που συνέβη. Η συγκεκριμένη Πρωτοδίκης, κατ΄αρχήν, προήχθη κατά πλειοψηφία. Πήρε 4 ΟΧΙ! Εγιναν ένα σωρό... καραμπόλες, να το πω έτσι. Δηλαδή, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που το έκρινε, είναι 11μελές.


Την παραμονή των προαγωγών, λίγες ώρες πριν, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Bασίλης Πλιώτας δήλωσε ότι, δεν θα προσέλθει και τον αντικατέστησε άλλος εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου, πάντοτε μετέχει στα συμβούλια προαγωγών, όπως και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου...


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ε, καλά. Μπορεί να είχε κώλυμα ο άνθρωπος...

ΜΠΕΝΕΑ: Βεβαίως, βεβαίως. Δεν λέω... Πάντως δεν πήγε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στις 12 τη νύχτα της προηγουμένης, ενημερώθηκε και ειδοποιήθηκε άλλος εισαγγελέας να πάει στη θέση του. Στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου δήλωσε αποχή ο Αρειοπαγίτης Θόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος μάλιστα προαλείφεται για τη θέση Προέδρου του Αρείου Πάγου, φαβορί θεωρείται. Και καλά έκανε ο κ. Κανελλόπουλος, τον τιμά αυτό που έκανε, γιατί ο αδελφός του, ο οποίος είναι δικηγόρος, εκπροσωπούσε τη συγκεκριμένη Πρωτοδίκη στα πειθαρχικά της. Επομένως υπήρχε, ένα σκηνικό,  μία ατμόσφαιρα περίεργη...



ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Εσείς το αναδείξατε όμως...

ΜΠΕΝΕΑ: Ναι. Αλλά ανέδειξα και κάτι άλλο κ. Θωμαίδη. Η συγκεκριμένη Πρωτοδίκης δίχασε τον Αρειο Πάγο. Δηλαδή υπήρξε έντονη συζήτηση, γιά την προαγωγή της, επειδή είναι, ίσως μοναδική περίπτωση, που έκανε αναφορές, πειθαρχικές αναφορές στους συναδέλφους της, που την τιμώρησαν πειθαρχικά. Και όχι γιατί την τιμώρησαν - προσέξτε - αλλά τους κατηγόρησε γιά διαρροή στον Τύπο της απόφασης του Πειθαρχικού της.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Κι έκανε αναφορές εναντίον τους


ΜΠΕΝΕΑ: Bεβαίως.. Και μάλιστα ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη, σε μία από τις κορυφαίες ανώτατες δικαστές...

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε μία ικανότητα της. Οτι, πήρε περισσότερες ψήφους στον Αρειο Πάγο από ότι, πήρε  ως Αθλητική δικαστής...


ΜΠΕΝΕΑ: Πάντως πρέπει να πω και κάτι ακόμη, γιά την ικανότητα της κ. Θωμαίδη. Πρώτη φορά στην καριέρα μου και θέλω να το πω αυτό, να το καταθέσω, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Αρειο Πάγο, δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ αυτό..

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eπειδή δημοσιεύσατε την πληροφορία;

MΠΕΝΕΑ: Ναι! Γιά το απόρρητο. Ποιό απόρρητο κ. Θωμαίδη; O ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΥΡΓΟ!

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ετσι! Ενα πολύ γρήγορο σχόλιο από τον κ. Κατσιβαρδά. Ξέρω κ. Κατσιβαρδά ότι, είναι εθιμικό δίκαιο, γιά την Ποινική Δικαιοσύνη, εθιμικό, οι δικαστές που έχουν πειθαρχικά, επειδή - ακριβώς - αυτό, που είπε η κ. Μπενέα είναι σωστό, ο δικαστής πρέπει να είναι σε γυάλινο πύργο, να μην προάγονται... Ορθώς να μην προάγονται;


KΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ: Aπολύτως ορθώς! Ο δικαστής πρέπει να διάγει ανεπίληπτο δικαστικό βίο, να μην σκανδαλίζει ακόμη και αν επικρέμεται το στίγμα μιάς πειθαρχικής ποινής, ουσιαστικά να παραλείπεται. Εν προκειμένω, με βάση την αποκάλυψη, την οποία παρακολούθησα κι εγώ εμβρόντητος της κ. Μπενέα, αυτό το οποίο έλαβε χώρα είναι σκανδαλώδες από πάσης φύσεως, άποψη και ουσιαστικά βλάπτει το κύρος της Δικαισύνης και εν γένει του νομικού κόσμου.