Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Τρίζουν τα... κόκκαλα του!

Το γενεαλογικό δεντρο δικαστικού λειτουργού, συγκαταλέγεται στις προυποθέσεις, γιά την προαγωγή του;

Ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (Νόμος 1756/1988  ΦΕΚ Α΄35/26.2.1988), δεν αναφέρει τίποτα σχετικό.

Κι όμως! Φαίνεται ότι, "μέτρησε" στην απόφαση του 11μελούς Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, που προήγαγε με ψήφους 7 - 4 την Πρωτοδίκη, η οποία έχει σοβαρές πειθαρχικές  εκκρεμότητες..

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ακρόαση της ενώπιον των 11 μελών του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, η δικαστής υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ως επιχείρημα για την προαγωγή της σε Πρόεδρο Πρωτοδικών ότι, είναι... εγγονή  γνωστού έλληνα ποιητή!

ΑΠΟΡΙΑ: Δηλαδή, εάν δεν ήταν - όπως ισχυρίζεται ότι, είναι -  εγγονή ποιητή, αλλά εγγονή... κρεοπώλη, ή περιπτερά, θα είχε παραλειφθεί;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σύμφωνα πάντως με τα καταγεγραμμένα ιστορικά στοιχεία στο Διαδίκτυο, ο συγκεκριμένος Ελληνας ποιητής, τον οποίον ανέφερε ως πρόγονο της η  Πρωτοδίκης, δεν απέκτησε παιδιά.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, ο ποιητής κληροδότησε το σύνολο της περιουσίας του στην «Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών» , ενώ η σύζυγος του, τη δική της περιουσία, στο νησί από το οποίο καταγόταν.