Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Απελθέτω απ΄εμού την προαγωγή ετούτη(ς)...

Ούτε ο... κορωνοϊός δεν προκάλεσε τόσες... καραμπόλες στον Αρειο Πάγο, όσες η χτεσινή συνεδρίαση του 11μελούς Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, όπου κρίθηκαν 54 Πρωτοδίκες, οι οποίοι προήχθησαν σε Προέδρους Πρωτοδικών.

Τις περισσότερες απορίες, με πολλά θαυμαστικά συγκέντρωσε η απουσία του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος δεν προσήλθε, ενώ δεν έχει λείψει ποτέ από συνεδριάσεις του ΑΔΣ...

Τον αντικατέστησε, ως αρχαιότερος, ο αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενώ στη θέση του εκλήθη εσπευσμένα ο αντεισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος είναι αναπληρωματικό μέλος του ΑΔΣ.

Τα απρόοπτα συνεχίστηκαν λίγο αργότερα, όταν δήλωσε αποχή ο Αρειοπαγίτης Θόδωρος Κανελλόπουλος, ο οποίος μάλιστα θεωρείται από τα φαβορί, γιά τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία "χηρεύει" στις 30 Ιουνίου, καθώς αποχωρεί η σημερινή Πρόεδρος ΑΠ Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία συνταξιοδοτείται.

Ο λόγος της αποχώρησης του ανώτατου δικαστή ήταν, όπως ο ίδιος εξήγησε το ότι, ο αδελφός του Θανάσης Κανελλόπουλος είχε υπερασπιστεί ως δικηγόρος, γυναίκα Πρωτοδίκη, η οποία είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά, γιά σοβαρό παράπτωμα και - τελικά - παρά την πειθαρχική της καταδίκη, προήχθη!!!

Οι "Δικογραφίες" έχουν συγκλονιστικό ρεπορτάζ...

Η αίτηση αποχής του κ. Κανελλόπουλου έγινε δεκτή και τον αντικατέστησε άλλος συνάδελφος του.

Οι 54 Πρωτοδίκες, οι οποίοι προήχθησαν σε Προέδρους Πρωτοδικών είναι οι παρακάτω: