Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Τι ψάχνει η εισαγγελέας, γιά το μωρό της Καρολάιν


Υπόθεση ζωής θεωρείται, γιά την Εισαγγελέα Ανηλίκων Αγγελική Τριανταφύλλου, το μέλλον της μικρής Λυδίας.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Τριανταφύλλου, θα έχει αποφασίσει μέχρι τη Δευτέρα, εάν το κοριτσάκι θα δοθεί στην οικογένεια της Καρολάιν, ή του Μπάμπη.

Η κ. Τριανταφύλλου, η οποία χρεώθηκε την υπόθεση της επιμέλειας του μωρού, μετά την ομολογία του πατέρα του ότι, δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια τη μητέρα του, είχε ξεκινήσει αυτεπαγγέλτως την έρευνα, για τις συνθήκες ζωής των δύο οικογενειών, προκειμένου να καταλήξει, τι είναι καλύτερο, γιά το συμφέρον της Λυδίας.

Η αίτηση της μητέρας της Καρολάιν, η οποία ζήτησε την αποκλειστική επιμέλεια και φροντίδα του παιδιού, όπως και η αίτηση  των γονέων του Μπάμπη, που διεκδικούν την εκ περιτροπής συνεπιμέλεια της Λυδίας, με την οικογένεια της νύφης τους, κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Ανηλίκων μεταγενέστερα και επικουρικώς, καθώς η Δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να κρίνει, γιά το ορφανό κοριτσάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Ανηλίκων δεν έχει συναντηθεί ακόμη, ούτε με τη μητέρα της Καρολάιν, ούτε με τους γονείς του Μπάμπη, αλλά μόνον με τους συνηγόρους των δύο πλευρών.

Επίσης, η εισαγγελέας κ. Τριανταφύλλου, δεν έχει δει ούτε και τη μικρή Λυδία, η οποία διαμένει προσωρινά, με τους γονείς του Μπάμπη, κάτι που ενδεχομένως να γίνει, μέχρι τη Δευτέρα.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, πως το κοριτσάκι διαμένει προσωρινά στο σπίτι των γονέων του Μπάμπη, χωρίς να έχει προηγηθεί έρευνα, γιά την καταλληλότητα τους από τις Αρχές.

Δικαστικές πηγές τόνισαν στις "Δικογραφίες" ότι, σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, με δράστη τον έναν από τους δυο γονείς και θύμα τον άλλον, η επιμέλεια των ανήλικων τέκνων τους ανατίθεται - συνήθως - από τη Δικαιοσύνη στην οικογένεια του θύματος, εκτός εάν δεν υπάρχει ή, είναι εντελώς ακατάλληλη για το συμφέρον των παιδιών.