Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Γιατί όχι, ΤΩΡΑ;

Νέο κύμα αντιδράσεων, σε δικαστικό και νομικό κόσμο, προκάλεσε η αποκάλυψη από τις "Δικογραφίες" του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, γιά την Πρωτοδίκη, η οποία προήχθη, παρά την πειθαρχική ποινή, που εκκρεμεί εναντίον της, γιά σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Οι δικαστές του Πειραιά, απάλλαξαν την δικαστή, για αδικήματα, γιά τα οποία, αντίθετα, το Πειθαρχικό Δικαστήριο την έχει  τιμωρήσει.

https://dikografies.blogspot.com/2021/06/4.html

Σύμφωνα με την απόφαση, το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά αναγνώρισε ότι, η δικαστής έχει διαπράξει το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων και παρά ταύτα την απάλλαξε!

Σε αντίθεση με το Πειθαρχικό Δικαστήριο, που κρίνοντας με βάση την προσβολή του κύρους της Δικαιοσύνης, την τιμώρησε..

Κατά πληροφορίες,  το ποινικό σκέλος των κατηγοριών σε βάρος της Πρωτοδίκη, ήταν αυτό, που απέτρεψε τα τέσσερα μέλη από τα έντεκα μέλη του ΑΔΣ, να δώσουν θετική ψήφο στην προαγωγή της στον ανώτερο βαθμό της Προέδρου Πρωτοδικών.

Αντίθετα, οι επτά Ανώτατοι Δικαστές, που πλειοψήφισαν υπερ της προαγωγής της δικαστή, βασίστηκαν - κατά πληροφορίες - στο ότι, απαλλάχτηκε (σ.σ. με το βούλευμα που αποκαλύψαμε) από το ποινικό σκέλος των κατηγοριών της.

Ελέχθη μάλιστα, μετ΄επιτάσεως ότι, το βούλευμα κατέστη αμετάκλητο.

Χωρίς ωστόσο να έχει ελεγχθεί μέχρι σήμερα, γιά την ορθότητα του, αφού δεν το έψαξε ο Αρειος Πάγος.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα ΑΥΤΟ, να γίνει ακόμη και τώρα!

Με όχημα, την αναίρεση Υπερ του νόμου.

Το δικαίωμα της αναίρεσης υπέρ νόμου, το διατηρεί ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει δυνατότητα, να το ασκήσει οποτεδήποτε και κατά οποιασδήποτε απόφασης, καθώς αποσκοπεί στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. 

Γιατί όχι ΤΩΡΑ;