Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Σε γυναικεία χέρια παραμένει ο Αρειος Πάγος, αντίθετα με το ΣτΕ

Από γυναίκα, σε γυναίκα περνάει η Προεδρία του Αρείου Πάγου!
Τελικά, η... Πυθία και οι "Δικογραφίες" επαληθεύτηκαν, κατά το "Αρρεν ου. Θήλυ", https://dikografies.blogspot.com/2021/06/blog-post_74.html, καθώς επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο η Αντιπρόεδρος ΑΠ Μαρία Γεωργίου, γιά τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Επιβεβαιώθηκαν και οι "Δικογραφίες", που  είχαν προβλέψει ως επικρατέστερη νέα Πρόεδρο ΑΠ, την Αντιπρόεδρο Μαρία Γεωργίου.
Η νέα Πρόεδρος ΑΠ, που αντικαθιστά τη σημερινή Πρόεδρο Αγγελική Αλειφεροπούλου θα έχει διετή θητεία, καθώς συνταξιοδοτείται και αποχωρεί στις 30 Ιουνίου 2023.

Αντίθετα με τον Αρειο Πάγο, το Συμβούλιο της Επικρατείας περνάει σε αντρικά χέρια, καθώς την σημερινή πρόεδρο Μαίρη Σαρπ, αντικαθιστά ο νέος Πρόεδρος  Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο οποίος  επελέγη από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα παραμείνει στη θέση αυτή γιά ένα έτος, καθώς αποχωρεί στις 30 Ιουνίου 2022.
Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, υιοθέτησε την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα και τοποθέτησε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Δημήτριο Σκαλτσούνη στην θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας  και την Αντιπρόεδρο ΑΠ Μαρία Γεωργίου στη θέση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου.
Οι δύο νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, δηλαδή την 1η Ιουλίου 2021.

Η στήλη εύχεται και στους δύο υγεία και καλή επιτυχία!