Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Τέσσερα ΟΧΙ εισέπραξε από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου η Πρωτοδίκης, η οποία διεκδικούσε  προαγωγή σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, ενώ έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά, για σοβαρότατα παραπτώματα.
Πράξεις και παραλείψεις της, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων της, γιά τις οποίες τιμωρήθηκε πειθαρχικά, οδήγησαν τον εισηγητή - Αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο, να κάνει αρνητική έκθεση, γιά την προαγωγή της στον επόμενο βαθμό.
Με... όχημα το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, το οποίο την απάλλαξε από το ποινικό σκέλος των κατηγοριών, που αντιμετώπιζε, έξι από τα έντεκα μέλη του ΑΔΣ οδηγήθηκαν στην προαγωγή της, παρά το γεγονός ότι, το πειθαρχικό της εκκρεμεί στο δεύτερο βαθμό!
Αγνωστο με ποιό σκεπτικό, στην απόφαση περί προαγωγής της σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, προσχώρησε τελικά και ο εισηγητής κ. Τζανερίκος, ο οποίος έδωσε την έβδομη θετική ψήφο.
Η προαγωγή της Πρωτοδίκη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το πειθαρχικό της, δίχασε τον Αρειο Πάγο, για έναν επιπρόσθετο, σοβαρό λόγο:
H πρωτοδίκης εστράφη εναντίον ανωτέρων της, που την τιμώρησαν πειθαρχικά, με πειθαρχική αναφορά, στην οποία ισχυριζόταν ότι,  ευθύνονταν γιά διαρροές στον Τύπο.
Ελέχθη μάλιστα ότι, στο πλαίσιο της διερεύνησης της αναφοράς, που είχε υποβάλλει η πρωτοδίκης κατά  ανωτέρων της, την οποία χειριζόταν συνταξιοδοτηθείς πλέον, Αρειοπαγίτης,  έγιναν... άλματα!
Νομικά, εννοείται...
Προσεχώς περισσότερα...