Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

"ΓΕΛΟΙΑ η επιδότηση του εμβολιασμού"! (VIDEO)

 

Με λόγια, που κόβουν σαν... νυστέρι, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, στην προχτεσινή "Δίκη στο Οpen",  χαρακτήρισε "γελοία", την επιδότηση του εμβολίου, για τους νέους, με 150 ευρω.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μαίρης Mπενέα, ο καθηγητής εξήγησε ότι, "τα εμβόλια δεν έχουν κατασκευαστεί, γιά να παρέχουν ανοσία. Παρέχουν τη δυνατότητα, πιθανώς, σε αυτόν που το έχει χρησιμοποιήσει, χαμηλότερης βαρύτητας νόσου. Και με τον εμβολιασμό παθαίνουν εμβολιασμένοι και νοσούν εμβολιασμένοι και το μεταδίδουν εμβολιασμενοι"!

ΜΠΕΝΕΑ: Καλησπέρα κ. Κούβελα. Σας άκουσα με προσοχή και θέλω να ρωτήσω το εξής: Πολύ σωστά λέτε ότι, εσείς δεν μπαίνετε στη διάκριση, εμβολιασμένοι - ανεμβολίαστοι, η Κυβέρνηση γιατί επιμένει τόσο πολύ σε αυτό; Kαι επίσης. Σήμερα ακούσαμε ότι, η Κυβέρνηση δίνει 150 ευρώ στους νέους, γιά να κάνουν το εμβόλιο. Πως το βλέπετε αυτό;


KOYBEΛΑΣ: Την επιδότηση του εμβολιασμού τη θεωρώ γελοία! Εάν δεν το είχα ακούσει με τα αυτιά μου, δεν θα πίστευα ότι, είχε συμβεί. Δεν γίνεται να επιδοτούμαι κάποιον να εμβολιαστεί, γιά την ασφάλεια του. Το κάνει, γιατί το θέλει και θέλει να είναι προστατευμένος. Αρκεί να έχει πραγματικούς κινδύνους από τον κορωνοϊό. Kαι γιά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η καινούρια αυτή μετάλλαξη Δ, δεν έχει καθόλου τα χαρακτηριστικά, που της αποδίδουν τα ΜΜΕ. Είναι δέκα φορές λιγότερο θανατηφόρα, δηλαδή εάν είχαμε αυτήν από την αρχή, δεν θα είχαμε 13.000 νεκρούς στην Ελλάδα, θα είχαμε 1300, αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι τεράστιας σημασίας και είναι λίγο πιό μεταδοτική. Θεωρείται στο 50% με 60% πιό μεταδοτική. 

Που σημαίνει ότι, θα είχαν κολλήσει περισσότεροι. Αρα δεν θα ήταν 1300, θα ήταν 1800. Σε σχέση δηλαδή με τους 13.000, καταλαβαίνετε ότι, μιλάμε, γιά άλλη μορφή λοίμωξης. Από την άλλη μεριά, αυτό που ουσιαστικά με απασχολεί είναι ότι, μέσα στο καλοκαίρι, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, γιατί οι κορωνοϊοί, δεν μεταδίδονται. Αρα λοιπόν, αφού μιλάμε για τόσο μικρό αριθμό ασθενών και από τη στιγμή, που φροντίσουμε να είναι προστατευμένοι οι ηλικιωμένοι, δεν νομίζω ότι, και πολλοί 80χρονοι θα πάνε στο γήπεδο, για να κινδυνέψουν. Αυτούς λοιπόν θα πρεπει να τους έχουμε εμβολιασμένους και προστατευμένους και φυσικά γιά όποιον άλλον, με ιδιαίτερα προβλήματα, κολλήσει, θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει φροντίσει, να προμηθευτεί τα αντισώματα τα θεραπευτικά, τα οποία έχουν πλήρη και κανονική άδεια και όχι σαν τα εμβόλια, που δεν έχουν κανονική άδεια κυκολοφορίας.Να τα πάρουμε αυτά, δεν είναι πολλά τα λεφτά, είναι πολύ λιγότερα από τα 150 ευρώ, που θα δώσουμε στους νέους, για να εμβολιαστούν. Καλύτερα να τα κρατήσουμε τα χρήματα, να τα έχουμε γιά φάρμακα.


ΜΠΕΝΕΑ: Και κάτι ακόμα. Αυτά που μας είπατε σίγουρα τα γνωρίζει και η Κυβέρνηση και οι συνάδελφοι σας, γιατροί, λοιμωξιολόγοι. Γιατί λοιπόν, όταν γνωρίζουν όσα μας είπατε, για τη μετάλλαξη Δ, όταν γνωρίζουν οτι, το εμβόλιο - το λένε συνέχεια εξάλλου  - δεν έχει αποτελεσματικότητα  απόλυτα, γιά ποιό λόγο σπρώχνουν τον κόσμο στον εμβολιασμό και μάλιστα προκαλούν αυτή την κοινωνική διάκριση, με κίνδυνο να φτάσουμε και στη Στάση του Νίκα, όπως σωστά το είπατε, εαν τελικά μπαίνουν στα γήπεδα μόνον οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι; Γιατί το κάνουν;

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα προς το παρόν. Σου λέει εμβολιάσου!


ΜΠΕΝΕΑ: Εμβολιάσου, γιά να μπεις στο γήπεδο κ. Θωμαίδη;

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Oχι. Δεν μιλώ για το γήπεδο.
ΜΠΕΝΕΑ: Γιά το γήπεδο μιλάω εγώ. Και λέω, συγγνώμη, ξέρετε κ. Θωμαίδη, το γήπεδο έχει γίνει και με δικά μου χρήματα, και με δικά σας και με ανθρώπων, που δεν θέλουν ή δεν έχουν εμβολιαστεί. Αυτό πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Προστατεύει τη δημόσια υγεία.

ΜΠΕΝΕΑ: Υπάρχουν και τα δικαιώματα...

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: Ξέρετε κ. Θωμαίδη, χαρακτηριστικά είναι δύο πράγματα. Η λεπτομέρεια και τα νούμερα. Αρα λοιπόν, είτε μιλάμε λεπτομερώς με ορολογία και με νούμερα, είτε μιλάμε και κάνουνε συζήτηση καφενείου. Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή το θέμα ειναι σοβαρό, θα πρέπει να δούμε τι ακριβως συμβαίνει με αυτά τα προιόντα. Τα φαρμακευτικά λοιπόν προιόντα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση ορίζουμε ως εμβόλια, γιατί έτσι θεωρητικώς χρησιμοποιούνται, δεν έχουν κατασκευαστεί, γιά να παρέχουν ανοσία. Παρέχουν τη δυνατότητα, πιθανώς, σε αυτόν που το έχει χρησιμοποιήσει, χαμηλότερης βαρύτητας νόσου. Και με τον εμβολιασμό παθαίνουν εμβολιασμένοι και νοσούν εμβολιασμένοι και το μεταδίδουν εμβολιασμενοι. Αρα λοιπόν το κάνουμε γιά τον εαυτό μας. Εαν λοιπόν εγώ είμαι σε μία ομάδα, που έχει υψηλό κίνδυνο, καλό είναι να εμβολιαστώ. Εγω, ας πούμε έχω εμβολιαστεί.Τα παιδιά μου, που είναι νεαρής ηλικίας και δεν κινδυνεύουν, δεν έχει πεθάνει κανένας, χωρίς υποκείμενο νόσημα, μικρής ηλικίας, ούτε έχει νοσήσει σοβαρά, για να απασχολήσει το σύστημα υγείας, δεν είναι πολύ σοβαρό να τα εμβολιάσω.

ΔΕΙΤΕ την εκπομπή: https://www.tvopen.gr/watch/76798/hdikhstoopen282f062f2021