Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Μετά τους γάμους ομοφυλοφίλων, το... "διαζύγιο" Αγγελή!


O εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου, που έβαλε "φρένο" στους γάμους ομοφυλοφίλων, θα χειριστεί 
τη δικογραφία με τη δίωξη, που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας Σπύρο Παππά, σε βάρος του Αντεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Οικονόμου, που έχει διακριθεί, γιά την αποφασιστικότητα και την εντιμότητα του, έχει χρεωθεί από τον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραιτάκη, να μελετήσει τη δικογραφία Αγγελή και να προτείνει στο συμβούλιο Εφετών, εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που είχε καταγγείλει σκοπιμότητα στην έρευνα της Novartis, από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Στη δικογραφία, την οποία μελετάει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου, ο κ. Αγγελής κατηγορείται ότι, αρνήθηκε να παραλάβει, τον Δεκέμβριο του 2018, στη Βιένη σημαντικά στοιχεία για Έλληνα πολιτικό, του οποίου το όνομα έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis, 

Ο κ. Οικονόμου είναι ο εισαγγελέας, οποίος ως προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κήρυξε ανυπόστατους και ανύπαρκτους τους γάμους gay  ζευγαριών, το 2008, στην Τήλο. 

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου εξέδωσε απόφαση, κάνοντας δεκτή την αγωγή, που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Οικονόμου, κατά του δημάρχου Τήλου  και κατά των ομόφυλων ζευγαριών Ευαγγελίας και  Όλγας και του Θεμιστοκλή με τον Δημήτρη, κρίνονται ότι, οι γάμοι τους ήταν «ως παρανόμως τελεσθέντες και ανυπόστατοι, νόμω ανύπαρκτοι και χωρίς να παράγεται εξ αυτών κανένα έννομο αποτέλεσμα».

Την ίδια περίοδο στη Ρόδο, ο κ. Οικονόμου, είχε συγκρουστεί με τοπικά οικονομικά συμφέροντα.