Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Τους πέρασε όλους η Πρωτοδίκης! (VIDEO)


"Τρικυμία" προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των "Δικογραφιών", γιά την Πρωτοδίκη, η οποία προήχθη 
από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου,  στον ανώτερο βαθμό της Προέδρου Πρωτοδικών, παρά το γεγονός ότι, εκκρεμούν εναντίον της σοβαρότατα πειθαρχικά!

https://dikografies.blogspot.com/2021/06/blog-post_14.html 

https://dikografies.blogspot.com/2021/06/blog-post_93.html


Η "Δίκη στο Open", συνέχισε χτες το χορό των αποκαλύψεων, με νέο, συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα και έφερε στο φως νέα στοιχεία.

Οπως αποκάλυψε η εκπομπή, είναι πάγια και συνήθης τακτική του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, να παραλείπονται στις προαγωγές δικαστές και εισαγγελείς,  με πειθαρχικές εκκρεμότητες.

Κι όμως! Ενώ στον Αρειο Πάγο "έκοψαν" 12 εισαγγελικούς λειτουργούς, που είχαν πειθαρχικές ποινές,  προήγαγαν  Πρωτοδίκη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, η οποία έχει τιμωρηθεί γιά σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, τα οποία εκκρεμούν!

Μάλιστα η συγκεκριμένη δικαστής, η οποία προήχθη κατά πλειοψηφία, καθώς πήρε 4 ΟΧΙ από το 11μελές ΑΔΣ, ήταν και υποψήφια γιά Αθλητική Δικαστής, στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αλλά και εκεί,  δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά μόνο ΜΙΑ ΨΗΦΟ!

Δείτε τι έγινε στην εκπομπή:

https://www.tvopen.gr/watch/74161/hdikhstoopen072f062f2021

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Η "Δίκη διακρίνεται για τις δικαστικές της αποκαλύψεις, να δικαιολογήσει και το όνομα της!

 Αλλωστε έχουμε και τη Μαίρη Μπενέα δίπλα μας...


Θα δούμε ένα ζήτημα, που το ανέδειξε η εκπομπή και είχε να κάνει με την πειθαρχική τιμωρία από τον Αρειο Πάγο της πρώην Αθλητικής Εισαγγελέα Πειραιά.

Γιά να δούμε τι συνέβη μόλις τώρα...


"Μετεξεταστέα στις προαγωγές, έμεινε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Βικτωρία Μαρσιώνη.
H πρώην αθλητική εισαγγελέας Πειραιά, δεν προήχθη σε αντιεισαγγελέα εφετών, όπως αποκάλυψε η "'Δίκη στο Open".
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παρέλειψε, καθώς είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Δικαστήριο, γιά συμπεριφορά, που εκθέτει το κύρος της Δικαιοσύνης.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε τιμωρηθεί, για αναρτήσεις στο Facebook, με το ψευδώνυμο Naya Vernikou, όπου έκανε αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη και ειρωνευόταν τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα καταφερόταν εναντίον συναδέλφου της, ενώ σχολίαζε δημόσια και χλεύαζε δημοσιεύματα, γιά δικαστικές υποθέσεις, στις οποίες εμπλεκόταν και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης.
Επιπλέον αναρτούσε φωτογραφίες στο Facebook, κρατώντας στα χέρια το κύπελλο του Ολυμπιακού, παρέα με τον διευθυντή του σταδίου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» Βασίλη Βασιλειάδη, στις VIP θέσεις".

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Είδαμε μία φωτογραφία της κ. Μαρσιώνη, που "κόπηκε", υπάρχει κι άλλη στο Καραισκάκη, υπάρχουν και πολλές αναρτήσεις της στο facebook, όπου νιώθει πολύ ικανοποιημένη, που βρίσκεται σε αυτό το χώρο... Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι, και οι εισαγγελείς έχουν ομάδα και καλά κάνουν και μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά η αθλητική εισαγγελέας του Πειραιά, που αποφάσιζε, γιά πάρα πολλά πράγματα, ή εν πάσει περιπτώσει πρότεινε πάρα πολλά πράγματα, που είχαν σχέση με τον αθλητισμό και με το ποδόσφαιρο, φωτογραφίζεται όπως βλέπετε, με το Κύπελλο του Ολυμπιακού.
Ο Αρειος Πάγος έκρινε, κ. Μπενέα ότι, έπρεπε να τιμωρηθεί...

ΜΠΕΝΕΑ: Εκρινε ότι, έπρεπε να παραλειφθεί στις προαγωγές.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αφού είχε τιμωρηθεί, γι΄αυτή τη συμπεριοφορά...
ΜΠΕΝΕΑ: Aκριβώς. Αφού είχε τιμωρηθεί και μάλιστα το πειθαρχικό της εκκρεμούσε δε δεύτερο βαθμό. Αυτό συνέβη και με άλλους εισαγγελείς και δικαστές..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Και με άλλον αθλητικό εισαγγελέα Πειραιά.
ΜΠΕΝΕΑ: Ναι. Τον κ. Σπηλιώτη, ο οποίος επίσης παρελήφθη.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eπειδή είχε πειθαρχικά
ΜΠΕΝΕΑ: Είχε. Αλλά είχαν τελειώσει. O άνθρωπος έχει απαλλαγεί, αλλά... παρελήφθη...
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eτσι έκρινε ο Αρειος Πάγος..
ΜΠΕΝΕΑ: Ναι. Αλλοι δέκα εισαγγελείς παρελήφθησαν. Από αυτούς οι πέντε είχαν παραληφθεί και στο παρελθόν. Είναι δώδεκα συνολικά οι παραληφθέντες. Το περίεργο είναι άλλο..
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Αυτή είναι μία συνηθισμένη διαδικασία; Δηλαδή, όταν κάποιος έχει πειθαρχικά, παραλείπεται;

MΠΕΝΕΑ: Ναι. Αυτή είναι μιά πάγια διαδικασία του Αρείου Πάγου. Οταν κάποιος έχει πειθαρχικά, παραλείπεται... Είναι μια πρακτική, η οποία εκάμφθη, δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι παρόμοιο, με μία πρωτοδίκη - εγώ μάλιστα ανέδειξα το θέμα - με μία πρωτοδίκη, η οποία προήχθη σε πρόεδρο πρωτοδικών, ενώ είχε βαρύτατα πειθαρχικά.



ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ηταν και υποψήφια αθλητική δικαστής.
ΜΠΕΝΕΑ: Βεβαίως.. Είχε κατέβει υποψήφια, για το Πρωτοβάθμιο της ΕΠΟ. Μήπως θυμόσαστε πόσες ψήφους πήρε;
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Νομίζω μία!!!

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Μπορώ να υποθέσω και την προέλευση.
ΜΠΕΝΕΑ: Εγή τη... γνωρίζω, νομίζω...