Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Οδεύουμε προς νέα ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ στα γήπεδα! (video)



"Η διάκριση "εμβολιασμένοι, μη εμβολιασμένοι", που επιχειρεί η Κυβέρνηση στα γήπεδα, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα και κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, όπως η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ, ή ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ στη Θεσσαλονίκη από το Θεοδόσιο".
Τους σοβαρούς κινδύνους, που εγκυμονεί η απόφαση της Κυβέρνησης, να μπαίνουν στα γήπεδα, τη νέα σεζόν, μόνον οι εμβολιασμένοι, ανέλυσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, στη χτεσινή "Δίκη στο Open".
Προφητική η τηλεοπτική "Δίκη" της Δευτέρας 28 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν η Κυβέρνηση ανακοινώσει πληρότητα 85% στα γήπεδα, μόνον με εμβολιασμένους και με μάσκα.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πόσοι θα είναι οι εμβολιασμένοι και πόσοι οι ανεμβολίαστοι στα γήπεδα; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας. Στο EURO, στο Βουδαπέστη - Κοπεγχάγη, σε γεμάτα γήπεδα, σε ασφυκτικά γεμάτα γήπεδα, είδαμε τον κόσμο χωρίς μάσκες και καμμία συζήτηση, γιά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οποιος είχε εισητήριο κ. Κούβελα, έμπαινε


ΚΟΥΒΕΛΑΣ:  Είναι μία πολλή λογική προσέγγιση αυτή, γιατί μιλάμε γιά ανοιχτό χώρο, δεν μιλάμε, για κλειστούς χώρους, άρα η υπερμετάδοση δεν είναι πολλή εφικτή. Το μόνο πρόβλημα στα ποδοσφαιρικά, είναι το πάθος, που συνοδεύει εννίοτε τους φιλάθλους, το οποίο δεν βοηθάει στη λογική συμπεριφορά απέναντι στον κορωνοϊό. Θα πρέπει λοιπόν, να κρατάμε μιά πολιτισμένη απόσταση και μιά πολιτισμένη συμπεριφορά, όπου δεν θα πετάγονται σταγονίδια από το στόμα. Εγώ είμαι εναντίον των υποχρεωτικών εμβολιασμών, επίσης οι άνθρωποι, που πηγαίνουν στα γήπεδα είναι νέοι  άνθρωποι, επομένως δεν  είναι στις ομάδες, που οφείλουν, να εμβολιάζονται και από την καταδκευή τους, τα εμβόλια και τα τέσσερα, που έχουμε αυτή τη στιγμή, απευθύνονται σε άτομα, γιά αυτοπροστασία. Δεν είναι εμβόλια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τοίχος ανοσίας.


ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Λέτε ότι, δεν μπορούν, να δημιουργήσουν τοίχος ανοσίας κ. καθηγητά;

KΟΥΒΕΛΑΣ: Η κατασκευή των εμβολίων αυτών είναι σαν το κράνος της μοτοσυκλέτας. Προστατεύεται σε κάποιο βαθμό, αυτός που το φοράει. Δεν μπορεί να βοηθήσει τον απέναντι. Επομένως και ο εμβολιασμένος μπορεί να νοσήσει και μπορεί να μεταδόσει. Αρα λοιπόν, ίσως πιό πολύ κινδυνεύει ο ανεμβολίαστος από τον εμβολιασμένο, παρά ο εμβολιασμένος από τον ανεμβολίαστο.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Λοιπόν λέτε ότι, ο ανεμβολίαστος μπορεί να είναι στο γήπεδο, αλλά πάντα με αποστάσεις και με μέτρα προστασίας. Δεν είστε υπερ αυτής της εικόνας, με ασφυκτικά γεμάτα γήπεδα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση;


ΚΟΥΒΕΛΑΣ: Εγώ δεν μπορώ να το εκτιμήσω από την τηλεόραση. Γιατί κι ένα μέτρο απόσταση σε ένα γήπεδο, από μακριά δεν μπορεί να φανεί. Αυτό, που έχει ίσως ιδιαίτερη σημασία είναι, να αποφευχθούν οι διάφορες πράξεις, που κάνουμε στο γήπεδο, στις οποίες φωνάζουμε, φτύνουμε.., οπότε ετσι μεταδίδεται ο ιός. Θα πρέπει οι άνθρωποι, να παρακολουθούν το ματς, λίγο πιό κόσμια. Αυτό είναι το πιό βασικό, κατά τη γνώμη μου.

ΜΠΟΥΖΟΣ: Nα μας πείτε με ευθύτητα. Τι ποσοστό, του συνόλου της χωρητικότητας του γηπέδου θα πρέπει να έχουμε τη νέα περίοδο και σε αυτό, τι ποσοστό θα πρέπει να έχουν οι εμβολιασμένοι και εάν θα μπορούσαν να υπάρχουν και άνθρωποι χωρίς εμβόλιο;

KOYΒΕΛΑΣ: Εγώ δεν θα έβαζα καθόλου τη διάκριση εμβολιασμένοι, μη εμβολιασμένοι, γιατί αυτό μπορεί, να μας δημιουργήσει μεγάλα και κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, όπως η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ, ή ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΥ στη Θεσσαλονίκη από το Θεοδόσιο. Θα προτιμούσα, εάν ήμουνα πολιτικός, να μην θίξω το θέμα. Φυσικά μία λογική προσέλευση της τάξης 50% πληρότητα και εφόσον τηρούνται οι λογικές αποστάσεις, νομίζω ότι, είναι η λογική. Τα υπόλοιπα στην διάκριση των πολιτών, δεν νομίζω ότι, είναι και συνταγματικό και δημοκρατικό και εφικτό.