Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Κοκκόρης "έφαγε" Ταχιάο στη Θεσσαλονίκη!


Ολική ανατροπή έφερε η Δικαιοσύνη, στα εκλογικά αποτελέσματα της Νέας Δημοκρατίας, στην
Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Παναγιώτης Κοκκόρης κέρδισε στη  μετεκλογική διαμάχη με τον συνυποψήφιο του Νίκο Ταχιάο, ο οποίος είχε έρθει πρώτος επιλαχών βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του κ. Κοκκόρη επί του εκλογικού αποτελέσματος και ανέτρεψε τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων.
Προηγήθηκε επανακαταμέτρηση των σταυρών, που έφερε τον κ. Κοκκόρη πρώτο επιλαχόντα βουλευτή της ΝΔ στη  Α Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
Το 11μελές Ανώτατο Δικαστήριο – Εκλογοδικείο, μετά από την επανακαταμέτρηση των σταυρών, σχεδόν δύο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019, ανέτρεψε το αρχικό αποτέλεσμα και έδωσε τη θέση του πρώτου επιλαχόντα βουλευτή της ΝΔ, στην Α Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, στον Παναγιώτη Κοκκόρη, που αναδείχτηκε νικητής, έναντι του συνυποψηφίου του Νίκου Ταχιάου, ο οποίος έχασε την πρωτιά.
Η επανακαταμέτρηση, που έγινε από την ειδική ομάδα του Εκλογοδικείου επιβεβαίωσε σε πολλά σημεία, την ένσταση του κ. Κοκκόρη, ως προς τα λάθη και τις παραλείψεις των δικαστικών αντιπροσώπων, σε εκλογικά τμήματα της συμπρωτεύουσας.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Κοκκόρης, είχε υποβάλλει ένσταση στο Εκλογοδικείο, καθώς κατετάγη ένατος, με 13.321 σταυρούς, δηλαδή με μόλις 114 σταυρούς διαφορά από τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Ταχιάο, ο οποίος συγκέντρωσε 13.435 σταυρούς.