Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Κανένα ελαφρυντικό γιά τον Ηλία Μίχο, πρότεινε η εισαγγελέας στην δίκη, για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό


Αντιμέτωπος με ισόβια είναι ο Ηλίας Μίχος,  βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με την 12χρονη στον Κολωνό, καθώς η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου  Μαρία Ελένη Νικολού πρότεινε, να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο.

Παρόμοια ήταν η αντιμετώπιση της Εισαγγελέα, που ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και στη μητέρα της 12χρονης, η οποία αθωώθηκε από το δικαστήριο για όλα τα αδικήματα, ενώ κρίθηκε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Γιά τον 55χρονο Ηλία Μίχο η εισαγγελέας ζήτησε, να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών και των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Για τη μητέρα της ανήλικης η εισαγγελέα έχει την άποψη ότι, επίσης δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό λόγω της παραμέλησης της επιμέλειας της κόρης της.

Επίσης ζήτησε απορριφθεί το αίτημα για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου για όσους από τους επικαλούμενος πελάτες έχουν κριθεί ένοχοι, για  κατ’ εξακολούθηση ασέλγειες σε βάρος του παιδιού.

Η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, μόνο για όσους από τους καταδικασθέντες η πράξη φέρεται να έχει τελεστεί μια φορά, ενώ και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η κ. Νικολού πρότεινε να δοθεί μόνο σε έναν  κατηγορούμενο.