Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ": Στον εισαγγελέα Σπυρόπουλο το πόρισμα Βουρλιώτη

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε το 200 σελίδων πόρισμα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, που αποκάλυψε το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, το οποίο δρά στη χώρα μας από το 2012 και σε αυτό εμπλέκονται γνωστοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές, όπως και παράγοντες ομάδων της SL1, της SL2, αλλά και μικρών ομάδων του ερασιτεχνικού και τοπικού πρωταθλήματος.Οπως αποκάλυψαν οι "Δικογραφίες" στην αποψινή "Δίκη στο Open" την υπόθεση, γιά το κύκλωμα μέσω του οποίου διακινήθηκε παράνομο χρήμα, που υπερβαίνει το 1δισ. ευρω, ανέλαβε ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κώστας Σπηυρόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστώσει τα αδικήματα, που φέρονται να έχουν διαπράξει οι περίπου 60 εμπλεκόμενοι, ώστε - ανάλογα με τα στοιχεία της δικογραφίας - να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Το νέο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού δεν έχει σχέση με την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, με εμπλεκόμενους περισσότερους από 30, για το οποίο ολοκληρώνει την έρευνα ο κ. Σπυρόπουλος.

Η άκρη του νήματος, για την αποκάλυψη του κυκλώματος με τους 60 εμπλεκόμενους, που δρούσε σε πανελλήνια κλίμακα, ήταν η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, στη Βούλα