Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Η Εισαγγελία ψάχνει, πως διέρρευσε σε δημοσιογράφους, η δικογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας


Μία ακόμη εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί, για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ ελέγχεται, εάν θανάτωσε και τα άλλα δύο κοριτσάκια της.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί δικαστική έρευνα, γιά τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας, για την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας.

Η έρευνα θα στραφεί εναντίον δικηγόρων της υπόθεσης, που έχουν στα χέρια τους τη δικογραφία, αλλά και δημοσιογράφοι οι οποίοι φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους ανακριτικό υλικό.

Την παρέμβαση της Εισαγγελία προκάλεσαν δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές, με στοιχεία της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να ανατεθεί από την διευθύνουσα την Εισαγγελία της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, για τη διαρροή.

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι, να διαπιστωθεί, εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασίας και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ερευνηθούν οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι στην υπόθεση, που έχουν λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, αλλά και δημοσιογράφοι που φέρονται να έχουν ανακριτικό υλικό στη διάθεση τους. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν και με ποιο τρόπο διέρρευσε απόρρητο ανακριτικό υλικό αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρξαν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την ενέργεια αυτή.